WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


maandag 4 juni 2018

Fietsroute Lemele - Regge Hancate - Eerderveld - Giethmen

Rustig fietsrondje

Fietsroute Lemele - Regge Hancate - Ommen
Eerderveld - Giethmen - Archemeres


Rustige fietsrondje met start in een landelijk gebied. Vanaf buurtschap Hancate wordt vervolgens kennisgemaakt met de 'herboren' rivier de Regge. De rivier is nu een weldaad om langs te fietsen. Blijf goed opletten want je zou zo maar een wielewaal kunnen horen of misschien wel een Lepelaar of een ijsvogel kunnen zien. Prachtig is ook het deel ten noorden van de plaats Den Ham: heidegebied met verscholen vennetjes. Het gaat over in de meer bosrijke omgeving van het Eerderveld. Via buurtschap Giethmen met her en der nog prachtige boerderijen wordt de voet van de Lemelerberg bereikt. Maar wees gerust, deze berg hoeft niet beklommen te worden want via de Archemeres wordt weer koers gezet naar het startpunt van deze route.


- - - - - - - - - - - - 

Start: Parkeerplaats Tourist Info Lemele (bij eetcafé De Driesprong) 
Adres start- en eindpunt: Hellendoornseweg 1, 8148 RH Lemele
Afstand: 33 kilometer
Horeca: bij start en op meerdere plekken langs de route
Route: kan geheel gefietst worden via de knooppuntbordjes van het Fietsnetwerk Twente
Download route, kaart en GPS: info over de nummers van de te volgen bordjes kan * hier * gedownload worden. Let op dit betreft de situatie zoals die was in 2018. Ondertussen is het FietsRoutenetwerk (weer) aangepast en zijn enkele nummers van knooppunten gewijzigd.
Route-informatie: voor het laatste deel van deze fietsroute is er voor gekozen niét over de Lemelerberg te gaan zodat er niet geklommen hoeft te worden

Al snel passeer je een Rustpunt
Bij het Rustpunt
Bermen met boterbloemen
Schaduwrijke bospaden
Stapstenen bij Hankate

Langs het fietspad
De ReggeOp meerdere plekken zijn in het voorjaar ooievaars te zien
de Regge is een prachtige rivier geworden
Goed opletten want misschien zie je de lepelaar

En overal libellen zoals deze platbuik
En af en toe zie je nog een korenbloem
Bij een enkele boerderij staat nog een bakhuisje
Fetspad door het Eerderveld
De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.

Juni 2018 
Route, tekst en fotografie (C) Truus Wijnen

Geen opmerkingen: