WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


maandag 1 februari 2016

Vroege kraanvogels

Het was afgelopen maandag - 25 januari - een prachtig zonnige dag in Twente met temperaturen van wel zo'n 13 graden.
Via Twitter had ik al meerdere berichtjes voorbij zien komen over kraanvogels die over het grensgebied vlogen op weg naar de noordelijke broedgebieden. Omdat ik nog een deel van een route in de buurt van Buurse moest controleren leek het me een goed moment om dat op die maandag te doen en dan hopen dat ook daar de kraanvogels over zouden vliegen.
En ik had geluk, tot drie keer toe vlogen er groepjes kraanvogels over. Deze voorjaarstrek is wel heel erg vroeg begonnen. In de laatste jaren was het met name begin maart dat er massaal door de kraanvogels richting noorden werd gegaan. Dat er nu al zo vroeg kraanvogels aan het trekken zijn heeft ongetwijfeld te maken met de hoge temperaturen deze winter.
Ik had in ieder geval een mooie geluksmaandag: een mooie route af kunnen maken in het Buurserzand en ook nog eens kraanvogels gezien en op de foto kunnen zetten.

Ter informatie: de wandelroute Buurserzand - Steenhaarsplassen komt zeer binnenkort online.

Geen opmerkingen: