WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


maandag 15 december 2014

Schuurtjes (1)

Tegenwoordig let ik tijdens het wandelen steeds meer op de schuurtjes die ik her en der zie staan. Veelal staan ze in de nabije omgeving van een boerderij soms ook ergens midden in een weiland.
Stuk voor stuk zijn het bouwsels die al een hele geschiedenis achter de rug hebben. Er hebben kippen in gezeten, of pauwen. Een andere deed weer dienst als opslag of werd gebruikt voor tuinmaterialen. Ook zag ik schuurtjes waar karren in stonden.
In mijn foto-archief heb ik meerdere foto's van de meest bijzondere bouwsels. Ik zal ze toch maar eens uitzoeken en bij elkaar in een mapje zetten. En wie weet wordt dat dan weer een mooie nieuwe serie.
Vorige week zag ik midden in een weiland een bijzonder schuurtje staan waarvan de wanden waren gemaakt van vlechtwerk en leem. Een soort vakwerkschuurtje zoals je veel in Limburg ziet.
Hieronder de foto's. Het schuurtje staat aan De Braakweg in Enschede.
1 opmerking:

Hendrika zei

Goed idee om ze vast te leggen, voor je het weet zijn ze gesloopt!