WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


dinsdag 9 september 2014

StrongManRun 2014Het was de bedoeling dat ik even ging kijken bij de StrongmanRun in Nijverdal.
Deze wedstrijd die dit jaar op 7 september plaatsvond, presenteert zichzelf als obstaclerun  waar je je ware kracht kunt tonen en je doorzettingsvermogen kunt testen. Het is een waar sportspektakel dat zich één keer per jaar afspeelt in de natuur tussen Hellendoorn en Nijverdal.
Tijdens de run van 21 km moeten 33 spectaculaire obstakels getrotseerd worden, wordt er door vette modder gekropen en moet men liefst 5 keer de Regge overbruggen. Loopgedeelten zijn er over de klinkers van de Hellendoornse steegjes en door de hoofdstraat van Nijverdal . 
Langs de route staat massaal publiek.
Ik had bedacht dat ik snel even naar de Grotestraat zou gaan, daar kijken wat er te beleven was en daarna weer naar huis.
Maar het ging toch iets anders. Want eenmaal aangekomen op de Grotestraat raakte ik enigzins besmet met het "blijven kijken" virus en raakte ik onder de indruk van de prestaties van de deelnemers. Toen ik ook nog eens bij de Regge ging kijken en zag wat daar allemaal gebeurde ging ik echt overstag en bleef ik geruime tijd kijken en kieken.


En volgend jaar? Dan ga ik mij begeven naar de spectaculaire onderdelen die in de bossen plaatsvinden. Want dat moet ook een hele gebeurtenis zijn.
Hieronder enkele foto's die gemaakt zijn.
In heb meerdere foto's in een foto-album online gezet (hier komen binnenkort nog meer foto's in te staan).
Dit foto-album is hier te bekijken:  http://www.mijnalbum.nl/Album-WFTYZIKT
Geen opmerkingen: