WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


woensdag 5 januari 2011

Brand industriegebied Moerdijk

Ik kreeg een live-mail-verslag van de situatie in de Hoeksche Waard n.a.v. de grote brand in Moerdijk:
"Bizar, echt bizar !!!
Luchtsirenes gaan in de Hoeksche Waard (het lijkt wel oorlog) ….er wordt geadviseerd ramen en deuren dicht te houden……RTV Rijnmond, de regionale zender,  is momenteel rampenzender….
Ik hoor continue helikopters, geluidswagens van de brandweer rijden door de straten ........"
Griezelig en maar ook spectaculair. Brand op het industriegebied van Moerdijk.
Ik moest denken aan de wandeling die ik in de zomer gelopen heb in Strijensas (voor verslag klik hier). In het natuurgebied net aan de andere kant van het Hollands Diep. Op bepaalde momenten tijdens die wandeling had je zicht op het industriegebied waar nu die grote brand is.Deze witte tanks zijn van Shell maar iets verderop naar links op het terrein ligt het bedrijf waar nu die brand is.
  
Het is op dit moment (19.30 uur) nog erg spannend hoe het allemaal verder gaat, of er giftige stoffen in de lucht zitten, hoe de wind waait of het gaat regenen enz.. Maar ook hoe de mensen en de natuur er zich onder houden.We hopen er het beste van.

Geen opmerkingen: