WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


vrijdag 16 april 2010

Biologische Boer Lelystad

Voor de boeren is de drukke voorjaarsperiode weer aangebroken. Zo ook voor de Biologische akkerbouwer in Lelystad. Ik heb er een bezoekje gebracht.
De pootaardappelen hangen netjes in zakken in een rij.


De akkers zijn al voor het poten in gereedheid gebracht. De aardappelruggen vormen prachtige lijnen in het landschap.
En dan kan het poten beginnen.Op de landbouwwerktuigen wordt tegenwoordig ook met GPS gewerkt. Vandaar de rechte sporen in de akkers.


De lucht betrekt, er volgt een regenbui.

Maar het poten gaat door. Nog steeds recht in het spoor. Wat wil je ook; het is een echte Fendt die z'n vak kent.

In de loop van de dag zijn de zakken leeg. De pootaardappelen zitten in de grond.


De foto's zijn gemaakt bij het Biologische Landbouwbedrijf van de Fam. Schieman in Lelystad.

Geen opmerkingen: