WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


zondag 23 augustus 2009

Wandelen in Troms, Noorwegen (2)

Zie voor deel 1 van het wandelen in Noorwegen hier: * klik *

Aan de kust van Troms ligt het eiland Senja. Het twee na grootste eiland van Noorwegen, dat bekend staat om zijn natuurschoon. Op dit eiland zijn we zo'n anderhalve dag geweest en wat vonden we het er ontzettend mooi. Grillige kusten, rotsen, héél veel eilandjes, koraal! strandjes, water met een temperatuur van 19 graden!, vogels, oh zo mooi. Vooral als je van water houdt.

We verbleven een nacht in dit resort: Hamn i Senja gelegen op een prachtige en unieke plek en hadden er o zo graag nog veel langer willen blijven. 's Avonds (het blijft er lang licht) nog een tocht met een boot gemaakt. Een bezoekje gebracht aan één van de vele eilandjes die er liggen. Enkele van die eilandjes hebben koraalstrandjes. Alsof je op een "bounty-eiland" bent. Ongelooflijk en dat in het noorden van Noorwegen.

Het resort heeft z'n eigen aanlegsteigers met een keur aan bootjes, kano's e.d. om te gebruiken:
Het wisselende weer die avond met dan weer ietwat regen en dan weer zonneschijn leverde prachtige luchten op en verrassende kleuren van het water.


Wil je nog meer foto's van Noorwegen zien? Kljk dan op Noorwegen in Beeld.

Geen opmerkingen: