WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


donderdag 2 oktober 2014

Buitenexpositie Fotogroep Haaksbergen

Tot eind Oktober heb je nog de gelegenheid om de bijzondere Buitenexpositie van de Fotogroep Haaksbergen te bekijken. Deze fotogroep bestaat in 2014 40 jaar en heeft in het kader van dit jubileum voor 2014 een ambitieus jaarprogramma opgesteld.

Eén van de activiteiten is een buitenexpositie in het prachtige buitengebied van Haaksbergen.
Onder het motto ‘Een bijzondere foto op een bijzondere plek’ worden er in Park Scholtenhagen en het achterliggende gebied Het Lankheet foto’s in groot formaat in het landschap getoond.
Er is een 6 km lange fiets-/wandelroute uitgezet. Tijdens deze tocht door bovengenoemd park en gebied wordt je verrast door de ruim 40 foto's in groot formaat die niet alleen op doek maar ook op  motorkappen en deuren worden tentoongesteld. Bijzondere foto's op bijzondere plaatsen. Opmerkelijke foto's qua kleur, thema, compositie, artistieke uitdrukking.
Elk lid van de Fotogroep heeft de gelegenheid gekregen zijn/haar project op groot formaat in de buitenlucht te exposeren.
De route start naast de parkeerplaats bij Best Western Hotel Scholtenhagen,  Eibergsestraat 157, 7481 HJ Haaksbergen.
Middels pijlen kun je de route volgen maar ook is er aan het begin een overzichtskaart te zien van de gehele route.
Een folder van de buitenexpositie met een kaart van de route  is voor € 0,50 verkrijgbaar bij VVV Haaksbergen, horeca- en campingondernemers in het gebied alsmede bij het hotel Scholtenhagen.

Overzichtskaart.
Vorige week ben ik samen met een aantal mensen van de Fotoclub Oldenzaal naar deze buitenexpositie geweest. We waren onder de indruk van de hele opzet van het gebeuren maar bovenal van de prachtige foto's die op groot formaat op verrassende plekken worden tentoongesteld.
Zo zijn in het Park Scholtenhagen foto's te zien die midden in een grote vijver staan. Even verderop, aan de rand van het grasveld en omringd met bladeren en tamme kastanjes staat een groot fotopaneel.

Fotowerk in vijver van Park Scholtenhagen


En zo worden we al wandelend telkens weer verrast door een bijzonder fotowerk.
De foto's worden niet alleen tentoongesteld op doeken maar zijn ook te bewonderen op (schuur-)deuren, autoportieren en motorkappen. 

Boerderij op het LankheetSamenspel met licht en schaduw.

 


En terwijl de één erg onder de indruk is van het ene werk loopt de ander weg met weer het werk van een ander.
En dat maakt het zo leuk, zo'n expositie waar een diversiteit aan foto-onderwerpen te zien is en daarnaast ook nog eens in een indrukwekkende expositie-vorm is gegoten.
Een genot om al wandelend of fietsend te gaan bekijken.

Bijkomend voordeel: tijdens de tocht kom je langs diverse horecagelegenheden waar het prettig toeven is het terras.
Grijp dus je kans en ga nog deze maand de buitenexpositie van de fotogroep Haaksbergen bekijken.

Aan de rondweg van Haaksbergen zie je al het bord van de expositie staan.


Geen opmerkingen: