WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


woensdag 30 juni 2010

School- en Volksfeest Goor

Optocht School- en Volksfeest 2010 (deel 1)
Afgelopen weekend was het weer groot feest in Goor. Het jaarlijkse School- en Volksfeest werd gevierd. Er wordt op deze dagen prettig gedronken in de Grote Tent op de Schoolfeestweide. Er is een grote kermis. Op zaterdag een kinderoptocht. Maar het hoogtepunt van dit feest is toch altijd de "Allegorische Optocht" op zondag.
Nu was het afgelopen zondag warm. Om niet te zeggen erg warm. Velen hadden dan ook te doen met de deelnemers aan de optocht. Veelal gestoken in de mooiste (maar ook warme) creaties. Boven op  praalwagens, met muziekinstrumenten om hun nek. Of als begeleider van de optocht om alles in goede banen te leiden. Vol lof was ieder over de inzet en het doorzettingsvermogen van de deelnemers om er ook nu weer een fantastische optocht van te maken. Vandaag maar ook de komende dagen geef ik dmv diverse foto's een impressie van de optocht. (klik op de foto´s voor grotere afbeeldingen)
12.45 uur. De optocht is nog niet begonnen. Opstelling van de optocht is altijd aan de Stationslaan. Gelukkig mogen de deelnemers gebruik maken van de schaduw in de tuinen van de bewoners.


Er wordt nog wat moed inge....snoep:


Het vaandel wordt aan een laatste kontrole onderworpen:


Even nog ontspannen in de schaduw van de Oliphant:En dan 13.00 uur, de optocht is begonnen. Natuurlijk loopt Apollo voorop:Vervolgens komen de meest vreemde creaties voorbij:De groepen en wagens produceren veel lawaai.


En Yes, ook de fanfare uit Markelo is breedlachend aanwezig. Daarachter volgen diverse groepen en praalwagens: 
Pauw en Witte Man, eeeh .... Pauw en Witteman? Nee, pauw en witte man:

En gelukkig, ook Wolter is er weer:

 (klik op de foto's voor grotere afbeeldingen)
wordt vervolgd........ om alle berichten en foto's van het schoolfeest te zien, klik * hier *

Geen opmerkingen: