WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


dinsdag 26 januari 2010

Kloosterpad Zenderen 5, 8 of 13 km


Kloosterpad Zenderen
5, 9 of 12 km van de 
Werkgroep Kloosterpad Zenderen

~~~~~~~~~~~~~
Update: Nadere Info over deze route is te vinden op: http://www.kloosterpadzenderen.nl
Lengte van de routes: 5, 9 of 12 km
 - - - - - - - - - - - - - 

Het is alweer een tijd of wat geleden dat ik het Kloosterpad liep. Nu ik, op uitnodiging van de Werk- groep Kloosterpad Zenderen, de wandeling opnieuw loop zie ik dat er prettige veranderingen in de route zijn aangebracht. Was het eerst zo dat je op bepaalde stukken over het asfalt moest lopen, nu zijn er prachtige berm-paadjes gemaakt.
Lies Maathuis contactpersoon van bovengenoemde werkgroep begeleidt me op deze wandeling en vertelt dat ook het traject in de buurt van de Zwanenhof verder ontwikkeld wordt. Men is bezig een voetpad onder het spoor door te laten lopen. Zo kan dan weer een stuk asfalt vermeden worden.
Het Kloosterpad wordt steeds mooier.

Het Kloosterpad Zenderen is een wandelroute die het Bezinningscentrum de Zwanenhof, het Carmelitessenklooster en het Karmelietenklooster met elkaar verbindt. De wandeling heeft door z’n religieuze aanbod een meditatief karakter maar ook de natuur- en cultuurliefhebbers komen tijdens de wandeling volledig aan hun trekken. Bij alle drie routes (5, 8 of 13 km) kom je nl over het Landgoed Weleveld. De 13 km route laat je ook nog eens kennismaken  met het plaatsje Hertme met z’n bijzondere openluchttheater.
Je kunt er alles over lezen in het mooie informatie- en routeboekje van het Kloosterpad.
Hierin staat niet alleen de routebeschrijving maar is ook veel informatie te vinden over de diverse gebouwen en bezienswaardigheden die onderweg gepasseerd worden.

Hieronder een beeldverslag
Foto's zijn gemaakt in verschillende jaargetijden


Zicht op De ZwanenhofDe Es bij Zenderen
In het CarmelitessenkloosterBegraafplaats bij het Karmelietenklooster
Bewegwijzering van het Kloosterpad


Openluchtmuseum Hertme
Jachthuis WeleveldMariakapel op de Zenderensche Esch

Geen opmerkingen: