WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


vrijdag 4 juli 2008

Zwitserland = Alpenweiden vol Bloemen

Ik verbleef dus in het dorpje Tschiertschen in Graubunden Zwitserland. In Hotel Alpina, een voormalig kuurhotel. Alpina is één van de drie hotels die een eigen bus vanuit Nederland naar Zwitserland laten rijden. Je stapt 's ochtends in Den Bosch of Venlo in de bus en 's avonds ben je in je hotel. Lekker makkelijk toch. Tijdens je verblijf wordt er wel een kleine beetje zelfwerkzaamheid verwacht van je; dwz zelf even de tafel afruimen en e.e.a. naar de keuken brengen, de tafels dekken en als je het leuk vind mag je helpen afdrogen. Ook wordt je bed niet opgemaakt, gewoon zelf even je dekbed dichtslaan.  Wel zo makkelijk en geen "nieuwsgierige kamermeisjes" op je kamer. Het hotel heeft legio wandelroutes beschikbaar en rijdt op meerdere dagen in de week haar gasten met een eigen busje naar de beginpunten van de wandelingen. Ook kun je een regionale bus nemen naar Chur en eventueel van daaruit mooie treinreizen maken. Kortom een ideale plek om te verblijven als je een beetje sportief bent ingesteld en van lekkere gemoedelijke en ongedwongen hotels houdt.

Ben je iemand die van bloemen houdt dan is de Juni de meest geschikte maand om er naar toe te gaan. Ik had het geluk dat ik er net nog was voordat de eerste Alpenweiden gemaaid werden. Tot die tijd stonden de Alpenweiden volop met bloemen. Ook waren er volop orchideetjes te bewonderen. Soms moest je door een weide lopen omdat de wandelroute zo liep. Je "struikelde" bij wijze van spreken over de orchideetjes en andere bloemen. Tot kniehoogte kwamen ze. In onderstaande foto's geef ik jullie een eerste globale impressie van de bloemenweiden waarna ik in latere berichtjes nog meer gedetailleerde foto's van de bloemen en planten zal laten zien.  Ook plaats ik nog enkele foto's van het hotel en het dorpje. Op de foto van 2 blogberichtjes geleden kun je het hotel aan de achterkant zien.


Het dorpje Tschiertschen. Hotel Alpina is het witte gebouw dat het hoogst gelegen is. (klik op de foto voor een vergroting)Het Hotel in de mist en in de zon.Alpenweiden vol met bloemen.


Bloemen tot op kniehoogte..Veel orchideetjes... (Gevlekte Orchis, Dactylorhiza maculata)en veel Knoopkruid, Centaurea jacea.en Ooievaarsbek en.....nog veel meer.

(Wordt vervolgd)

Geen opmerkingen: