WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


Fietsroute langs kastelen en buitenplaatsen Dalfsen Vilsteren


Fietsen langs kastelen en buitenplaatsen
in het Overijsselse Vechtdal bij Dalfsen en Vilsteren


Startplaats: Parkeerplaats van Landgoed De Horte
Adres: Poppenallee 39, 7722 KW Dalfsen
Afstand fietsroute: 37 of 30 km.
U komt langs: *De Horte *Den Berg *Rechteren *Vilsteren (alleen op lange route) *De Ruitenborgh
Printen route: de tekst hieronder selecteren > kopiëren en printen.
Downloaden: eventueel kan de route * hier * gedownload worden


Start: Fiets vanaf de parkeerplaats verder de toegangsweg richting De Horte in: langs de witte hekken van Landschap Overijssel en volg de borden richting Huis De Horte.
Na bezoek aan De Horte terugkeren naar de parkeerplaats en vervolgens voor het vervolg van de fietsroute naar de voorrangsweg gaan en daar rechtsaf: fietspad naast voorrangsweg.

Volg nu de bordjes richting fietsknooppunt (76) en daarna (87) > (58) > (83) > u passeert Den Berg > (82) > (84).

Net na knooppunt (84) - na passeren van een spoorwegovergang - komt u op de Rechterensedijk. Voor u ziet u Kasteel Rechteren  >(85).
Bij punt (85) kunt u kiezen uit een lange (37km) of korte (30km) route. Op de korte route komt u niet langs kasteel Vilsteren.

Korte route
Ga naar knooppunten (90) > (8) lees verder bij ***.  Let op: u komt op de korte route langs fietsveer Hessum. Vaart alleen in het zomerseizoen van medio april tot medio oktober.


Lange route
Van (85) naar (63) u passeert kasteel Vilsteren > (61) > (60) >  (69) > (8) > 
***(57) > (56) > (43) > (44) > (45) > (46) > nu richting (76) maar ga op de voorrangsweg rechtsaf op het fietspad waarna u even verderop aan de linkerkant weer de parkeerplaats van De Horte ziet.Mei 2017 (C) Truus Wijnen

Geen opmerkingen: