WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


Fietsroute Kastelen Salland - Routebeschrijving


Fietsroute Kastelen Salland

Startplaats: parkeerplaats Huis Nieuw Rande
Adres: Schapenzandweg 3, 7431 PZ Diepenveen (volg de bordjes parkeerplaats Hotel Gaia)
Afstand fietsroute: 39 of 19 km
Printen route: de tekst hieronder selecteren > kopiëren en printen.
Downloaden: ook kan de route * hier * gedownload worden
GPS: kan * hier * gedownload worden
Bezoek aan Infocentrum IJssel Den Nul: Blijf dan bij knooppunt 49 even rechtdoor rijden. Het Infocentrum ligt dan na zo'n 300m aan de rechterkant.


Start: Ga vanaf de parkeerplaats (aan achterzijde van Huis Nieuw Rande/Hotel Gaia) even weer terug naar het verharde toegangsweggetje (bij gekleurde koe) en ga rechtsaf: onverharde weg met bord verboden voor auto’s. 
Iets verderop bij oranje wandelknooppunt K51 rechtsaf.
Passeer aan eind van de zandweg een ijzeren toegangspoort en blijf op het asfaltweggetje rechtdoor rijden.
Ga dan het 1e weggetje linksaf: bij K34. Blijf zandpad volgen en negeer afslagen. Bij K33 met bocht naar links en iets verderop op 3-sprong rechtsaf
Het brede zandpad komt uit op verharde weg: Randerstraat. Ga hier rechtsaf.

Al snel bij fietsknooppunt (69) linksaf: Bockhorsterstraat.
Negeer diverse bospaden naar links en ga op 3-sprong linksaf: Haereweg om Kasteel De Haere te bezoeken. Keer daarna terug naar de 3-sprong en vervolg de fietsroute naar links (richting knooppunt (72).
Bij fietsknooppunt (72) (thv Havezate Groot Hoenlo) kan gekozen worden uit de lange of korte route. Op de lange route komt u nog langs Landgoed De Gelder bij Wijhe.

Korte route (19km)
Ga rechtsaf richting fietsknooppunt (68). Net voor knooppunt (68) wordt Buitenplaats Spijkerbosch gepasseerd: ligt aan de linkerzijde. Vervolg de route naar knooppunt (68) en (77). Verder lezen bij ***

Lange route (39km)
Ga bij (72) linksaf richting knooppunt (56). Vanaf nu de volgende fietsknooppunten volgen:
(56) > Let op, richting het volgende knooppunt (59) gaat u - nadat u Olst uit fietst (De Meente)- verder over het weggetje (Rijksstraatweg) dat naast! de drukke dijkweg ligt. Aan dit weggetje ligt knooppunt (59)
Daarna naar > (38) > (49) > (30) > (54) Ter hoogte van (54) ligt Landgoed De Gelder. Daarna verder via > (35) > (40) > (41) > (74).
Na routepunt (74) een stukje richting (68) fietsen maar ga op de Ketelgatstraat het 1e zandpad rechtsaf richting Spijkerbospad 5. Dit pad kan in natte periodes modderig zijn. Volg het pad dat uiteindelijk uitkomt aan de voorzijde van Buitenplaats Spijkerbosch. Vervolg de fietsroute door de oprijlaan (klinkerweggetje) naar rechts te nemen. Aan het eind van de oprijlaan linksaf: asfaltweg met fietspad. Ga vervolgens bij knooppunt (68) richting knooppunt (77).

*** Bij (77) linksaf en aan eind van de weg rechtsaf: Boxbergerweg. Ter hoogte van huisnr 1 ligt aan de linkerzijde de toegang tot Landgoed Zorgvliet.
Vervolg na bezoek de fietsroute op het fietspad en ga net voor het bord van de bebouwde kom Diepenveen rechtsaf: Randerstraat.
1e pad linksaf: zandpad met fietspad: Kieftenweg.
Aan eind van de weg linksaf, volg nu bordjes richting knooppunt (66) en (55). Ga bij knooppunt (55) rechtsaf om weer bij Hotel Gaia/Huis Nieuw Rande te komen.

NB. Deze route is gemaakt tbv de Dag van het Kasteel 2017. Op die dag waren enkele kastelen en buitenplaatsen te bezoeken die op andere dagen van het jaar niet open zijn.
Bezoek, voor informatie over mogelijkheden van bezichtiging en openingstijden op andere dagen van de diverse kastelen en buitenplaatsen, de betreffende websites.

Deze fietsroute is wel het hele jaar door te fietsen.

Kaart van de fietsroute (uit de brochure vd dag vh Kasteel). Geplaatst met toestemming.

Geen opmerkingen: