WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


Fietsroute langs landgoederen en kastelen tussen Heino en Windesheim

Fietsen in Salland - Overijssel
Langs landgoederen en kastelen tussen Heino en Windesheim

Routebeschrijving


Startplaats: Treinstation Heino
Adres: thv Stationsweg 31, 8141SB Heino
Afstand fietsroute: 25 km
Route: de fietstocht gaat geheel via knooppunten. Voor een kijkje bij de diverse kastelen/buitenplaatsen moet af en toe even van de route afgeweken worden. Dit wordt aangegeven in de routebeschrijving.
Printen route: de tekst hieronder selecteren > kopiëren en printen.
Downloaden: eventueel kan de route ook * hier * gedownload worden
Kaart: aan eind

U komt langs:
*Nijenhuis/De Fundatie *Windesheim *De Colckhof *Den Alerdinck *’tRozendael

Start
Fiets vanaf de parkeerplaats van het station naar de straatweg: Stationsweg en ga rechtsaf, steek spoor over.
Volg nu de bordjes richting fietsknooppunt (25) en (24). Halverwege dit traject passeert u Het Nijenhuis.

Vervolg na (24) de route via de knooppunten (23) > (14) > (13) > (12) > (11) (Is ter hoogte van de ingang van Windesheim).

Daarna verder naar (10) > (9) > (22) > (15) > (6).
Let op: Om te kijken bij De Colckhof en Den Alerdinck bij knooppunt (6) linksaf gaan, de brug over en daarna direct weer naar links langs de stenen zuilen richting Landgoed De Colckhof.
Blijf het brede zandpad volgen, passeer een wit hek en blijf rechtdoor fietsen. U komt na een bocht naar rechts langs De Colckhof (ligt aan de linkerzijde, ietwat verscholen tussen de bomen). Daarna verder fietsen op het zandpad dat uitkomt op smalle verharde weg. Hier rechtsaf en even verderop ziet u aan de linkerkant de oprijlaan naar den Alerdinck.
Keer na een kijk-bezoek terug naar de smalle asfaltweg alwaar u de route naar links vervolgd.
Ga daarna de 1e weg rechtsaf: Hubertsallee.

U komt weer bij knooppunt (6). Ga daar linksaf naar knooppunt (42) en dan richting (25).
U komt dan weer langs het station het beginpunt van deze route.

Versie Juni17

Geen opmerkingen: