WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


vrijdag 21 oktober 2022

Tubantia Zomer ’22 Fietsroute 7 Denekamp Tilligte Lage Dld


Tubantia Zomer ’22
Fietsroute 7
Denekamp Tilligte Lage Dld

Genieten van mooie plekken aan beide zijden van de Nederlands-Duitse grens.

Start: vanaf de parkeerplaats bij TOP Denekamp thv Museum Natura Docet 
Adres: Oldenzaalsestraat 39, 7591 GL Denekamp
Horeca: in Denekamp en op meerdere plekken langs de route
Afstand: fietsroute via knooppunten, 51 kilometer
Gpx: kun je * hier * downloaden. Op de site die dan volgt klik je op de naam van het Gpx-bestand, daarna op vermelding 'Bestandsnaam kopiëren' en dan rechtsboven op het pijltje klikken. 
Lukt het niet? Dan gewoon de kaart meenemen en de routenummers (of er een foto van maken met je mobiel) dan kom je er ook wel. Net zoals voor het Gpx-tijdperk toch :-D
Info
*Op enkele plekken in de route kunnen er wat onduidelijkheden zijn mbt de bordjes, let daarom goed op de aanvullingen in onderstaande routebeschrijving. 
*Een deel van de route gaat door Duitsland, daar is het gebruikelijk tussen de knooppunten door de route aan te geven middels witte bordjes met een groene fiets. Ook hangen de groene bordjes met de fietsknooppunten vaak onder richtingaanwijzers.  
Tip: ben je bij het tweede knooppunt 3 (in Duitsland) fiets daar dan nog even door om de watermolen van Neuenhaus te bekijken, de Muhlengraben. Ligt links van de weg,  zeer de moeite waard.
Artikel zoals geplaatst in Tubantia: zie aan het eind van dit bericht
Voor een volledig overzicht van alle in Tubantia geplaatste fiets- en wandelroutes zie: Tubantia.nl/wandelenmettruus 

Routebeschrijving & Kaart

Fiets vanaf de parkeerplaats naar rechts richting centrum Denekamp/fietsknooppunt 23 en vervolgens in Denekamp thv het kerkplein (let op!) linksaf richting knooppunt 17
Vervolgens volg je de knooppunten: 
15 - 14 - 10 - 3 (In Tilligte moet je op een gegeven moment linksaf richting knooppunt 5, je moet dan het verharde pad bij het hekje in fietsen, langs een gebouwtje. Dus niet doorfietsen tot de rotonde) 
 5 - 4 - 88 (Let op, net na knooppunt 88 staat er een bordje langs het fietspad dat je linksaf moet (bij een sigarettenautomaat) de bedoeling is dat je hier naar links de straat over gaat en dan direct weer rechtsaf het fietspad op. Dus niet naar links het weggetje nemen).
19 - 15 - 40 - 3 (na een tijdje fietsen kom je bij een  nieuwbouwwijk, ook hier is het opletten want hier staat de aanwijzing een beetje verscholen rechts langs de weg: rechtsaf de Am Lemker Esch in).  
36 - 79 - 23 - 8 daarna aan het eind van de straat linksaf en verderop voor het witte kerkje van Lage rechtsaf richting knooppunt
37 - 12 - 47 - 1 - 7 - 81 - 11 - 12 - 23 waarna je weer in het centrum van Denekamp bent en je daarna weer richting Natura Docet fietst.Enkele foto's van de fietsroute
Foto's staan in willekeurige volgorde.

In de kapel in Tilligte
Almelo-Nordhornkanaal
Bij de kapel in Tilligte
Bij de sigarettenautomaat naar het fietspad ad andere kant


De Dinkel ter hoogte van Lattrop

Kapel in Denekamp
Kerk in Denekamp
Kerkje in Lage Dld
Kraampje in Tilligte
In Duitsland
Let op! Overstekende obers
Museum Natura Docet Denekamp
Oortmanmolen Lattrop

Vogelkijkhut Ottershagen
Watermolen in Lage
Watermolen in Lage
watermolen Muhlengraben Neuenhaus
watermolen Muhlengraben Neuenhaus
Watermolen Singraven
Je komt ook langs Klooster Denekamp

Artikel zoals geplaatst in Tubantia

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.

Oktober’22
Truus Wijnen


Geen opmerkingen: