WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


maandag 3 oktober 2022

Tubantia Zomer '22 Fietsroute 6: Markelo - Diepenheim - De BorkeldTubantia Zomer ’22 - Fietsroute 6
Markelo - Diepenheim - De Borkeld 

Een fijne fietstocht waar je rustig een hele dag voor kunt uittrekken. Er is genoeg te zien en te beleven langs de route. Redacteur Rob Wissink heeft de route gefietst, heeft af en toe een afslag gemist waardoor hij meer zag dan de bedoeling was en heeft er ook nog een mooi artikel over geschreven in Tubantia. 

"Zou degene die de gemeentenaam Hof van Twente heeft bedacht zich hebben laten inspireren door de Hof van Eden? Deze tour de Goor voert je zonder grootspraak door een Twents paradijs.

De titel 'rondom Goor' waar mee Truus Wijnen deze fietsroute probeert te duiden, moet je ruim en vooral letterlijk opvatten. Goor krijg je namelijk niet te zien. Deze 62 kilometer lange, 'onmeunig' mooie tocht maakt een ruime cirkel om Het Twentse Haagje. Het centrum van Markelo is een prima plek om op te stappen. Er is daar veel parkeerruimte en je kunt nog even proviand inslaan voor onderweg.
De rondrit bestrijkt een groot deel van de gemeente Hof van Twente en heeft eigenlijk geen saaie stukken. Je staat constant aan. Bang om iets mooist te missen. Een van mijn persoonlijke hoogtepunten is de buurtschap Kerspel-Goor. Je fietst hier een stuk over een schouwpad langs de Bolscherbeek. Door de oude bossen van landgoed Het Wegdam, met monumentale Twentse boerderijen en met geelzwarte luiken.
En dan de Borkeld. Je voelt je bevoorrecht dat je hier mag fietsen......"

Het hele artikel met nu ook weer meerdere tips voor onderweg kun je vinden aan het eind van dit bericht.

Start: vanaf VVV Informatiepunt Markelo Adres: Goorseweg 1, 7475 BB Markelo
Parkeren: nabij het startpunt zijn meerder mogelijkheden om te parkeren
Afstand: ca 60 km
Info route gaat geheel via knooppunten
Horeca/Rustpunten bij de start en op meerdere plekken langs de route. 
Gpx: kun je * hier * downloaden. Op de site die dan volgt klik je op de naam van het Gpx-bestand > daarna op vermelding 'Bestandsnaam kopiëren' en dan rechtsboven op het pijltje klikken. Lukt het niet? Dan gewoon de kaart meenemen en de routenummers (of er een foto van maken met je mobiel) dan kom je er ook wel. Net zoals voor het Gpx-tijdperk toch :-D
Artikel zoals geplaatst in Tubantia: zie aan het eind van dit bericht 
Voor een volledig overzicht van alle in Tubantia geplaatste fiets- en wandelroutes zie: Tubantia.nl/wandelenmettruus Routebeschrijving & Kaart 

Start: fiets vanaf VVV/Informatiepunt rechtsaf richting knooppunt 26
Vervolgens de volgende knooppunten volgen: 
6 - 7 - 36 - 41 - 70 - 38 - 40 (voor een bezoek aan watermolen en restaurant Den Haller ga je bij knooppunt 40 even naar rechts) - 34 - 7 - 39 - 28 - 1 - 31 - 30 - 46 - 45 - 44 - 29 - 27 - 13 - 11 - 98 - 9 - 25 - 26

Enkele foto's van de route
Foto's staan in willekeurige volgorde
Toen ik de route fietste 'trof' ik het dat het een van de weinige regenachtige dagen van deze zomer was. Je kunt het terugzien bij meerdere foto's.
 Enkele foto's zijn eerder gemaakt. 


Fietsen op een regenachtige dag 
Dwarsritschuur Elsen Herike
Fietser bij het Weldam
Fietspad over De Borkeld
Langs de Schipbeek
Huis Diepenheim op een regenachtige dag Zomer '22
Kraampje met groente langs het fietspad 
Nijenhuis op een regenachtige dag Zomer '22
Schaapskooi De Borkeld
Uitzicht vanaf de Apenberg
Weldam Zomer '22


Westerflier op een regenachtige dag Zomer '22

Op de foto klikken voor een groter beeld

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.

Route en Fotografie (C) Truus Wijnen
Oktober '22 

Geen opmerkingen: