WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


maandag 15 augustus 2022

Tubantia Zomer ’22 - Fietsroute 5: Delden - Oele - Boekelo - UsseloTubantia Zomer ’22 - Fietsroute 5
Delden - Oele - Boekelo - Usselo
48 kilometer


Op deze route kom je achtereenvolgens door Delden (startpunt), Oele, Boekelo, Twekkelo, Usselo, Bad Boekelo, Stepelo, Bentelerheide, Bentelo, Sluis bij Wiene, centrum Delden. Lees ook even de routebeschrijving hieronder voor enkele aandachtspunten met betrekking tot de knooppunten.

Start: vanaf de parkeerplaats bij Station Delden
Adres: Spoorstraat 1, 7491CK Delden
Horeca: nabij de start in Delden en op meerdere plekken langs de route
Afstand: fietsroute via knooppunten, 48 kilometer
Gpx: kun je * hier * downloaden. Op de site die dan volgt klik je op de naam van het Gpx-bestand > daarna op vermelding 'Bestandsnaam kopiëren' en dan rechtsboven op het pijltje klikken. 
Lukt het niet? Dan gewoon de kaart meenemen en de routenummers (of er een foto van maken met je mobiel) dan kom je er ook wel. Net zoals voor het Gpx-tijdperk toch :-D
Artikel zoals geplaatst in Tubantia: zie aan het eind van dit bericht
Voor een volledig overzicht van alle in Tubantia geplaatste fiets- en wandelroutes zie: Tubantia.nl/wandelenmettruus 

Routebeschrijving & Kaart
Fiets vanaf de parkeerplaats bij het station naar rechts en volg even later de bordjes richting fietsknooppunt 4. Je komt dan uit bij het kanaal, gaat onder een brug door en (let dan op want daar mist een bordje!) moet je vervolgens haaks naar achteren weer iets omhoog richting de weg/knooppunt 76 waarna je de brug over het kanaal moet nemen. Je ziet dan ook weer de bordjes richting knooppunt 4.
Na knooppunt 4 volg je de knooppunten: 
29 - 33 - 39 - 38 - (let op dat je in Boekelo de Windmolenweg neemt richting) - 30 - 32 - 34 - 35 - 36 - 37 - 21 - 20 - 19 - 18 - 12 - 6 - 2 - 75 - 76 - richting 4 waarna je dan vanzelf weer langs het station komt.

Klik op de kaart voor grotere afbeelding. Tip: maak even een foto met je mobiel vd kaart


Enkele foto's van de fietsroute
Foto's staan in willekeurige volgorde.


Op het terrein van Bad Boekelo

Je komt ook langs de Bentelerheide

Altijd handig zo'n fietspomp onderweg

In Rustpunt Ottinkhof Stepelo

Ruïne van de molen van Ottinkhof

Oelerschoolpad

Bij het pand van vml Bakker Haan in Oele

Fijne rustplek langs de route in Oele


Bij de sluis in Delden

Bij Erve Groot Avest kun je oa Twickelkaas kopen

Je komt ook langs de Oeler Watermolen

Artikel uit Tubantia van vrijdag 12 Augustus '22

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.

Route en Fotografie (C) Truus Wijnen
Augustus '22

Geen opmerkingen: