WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


maandag 15 augustus 2022

Tubantia Zomer '22 Fietsroute 4: De Lutte - Bad Bentheim

 


Tubantia Zomer ’22 - Fietsroute 4
De Lutte - Bad Bentheim - Lutterzand
40 kilometer

Deze route start in De Lutte waarna je richting Gildehaus fietst. Je komt langs het Geologisch Freilichtmuseum en fietst ook achter de steengroeves langs. Via de Düstere Stiege kom je in de buurt van Bad Bentheim. Ter hoogte van de ingang het vakantiepark & Badepark staat een fraai boekenhuisje, de moeite waard om te kijken wat er instaat. Via de flanken van het bos en vervolgens een fikse beklimming bereik je het centrum van Bad Bentheim waar ook het Kasteel Bentheim is. Na Bad Bentheim volgt een fietsdeel door het Bentheimer Wald en aansluitend het Lutterzand. Niet veel later ben je dan weer aangekomen in De Lutte

Start: vanaf de parkeerplaats bij Schenkerij Poortbulten
Adres: Lossersestraat 66, 7587 PZ De Lutte
Horeca: bij start en op meerdere plekken langs de route
Afstand: fietsroute via knooppunten, 40 kilometer
Info: de paden in Duitsland kunnen wat 'robuuster' cq hobbelig zijn. In Bad Bentheim zit een pittig klimmetje in de route, is niet zo'n lang stuk dus lopend gaat het zeker lukken.
Pas op, het blijft wel goed opletten op de bordjes. In Duitsland hangen de routenummers onder de richtingaanwijzers en tussen de aanwijzigingen door is het zaak de witte bordjes met een groene fiets te volgen.


Gpx: kun je * hier * downloaden. Op de site die dan volgt klik je op de naam van het Gpx-bestand > daarna op vermelding 'Bestandsnaam kopiëren' en dan rechtsboven op het pijltje klikken. 
Lukt het niet? Dan gewoon de kaart meenemen en de routenummers (of er een foto van maken met je mobiel) dan kom je er ook wel. Net zoals voor het Gpx-tijdperk toch :-D
Artikel zoals geplaatst in Tubantia: zie aan het eind van dit bericht
Voor een volledig overzicht van alle in Tubantia geplaatste fiets- en wandelroutes zie: Tubantia.nl/wandelenmettruus 


Routebeschrijving & Kaart

Fiets vanaf de parkeerplaats van Schenkerij Poortbulten naar links, spoorwegovergang over en dan direct rechtsaf richting fietsknooppunt  > 68
Vervolgens volg je de knooppunten
76 - 83 - 29 - 90 - 42 - 55 - 77 - 30 - 97 - 51 26 - 7 - 13 - 32 - 97 - 52 - 79 - 78 - 58 - 62  61 - 60 - 67 - 19
Let in het laatste deel van de route op - als je weer in De Lutte bent aangekomen: om richting knooppunt 67 te fietsen moet je het kerkplein op rijden en vervolgens het pad rechts naast de kerk volgen.


Klik op de kaart voor grotere afbeelding. Tip: maak even een foto met je mobiel vd kaart


Enkele foto's van de fietsroute
Foto's staan in willekeurige volgorde.

In het Geologisch Freilichtmuseum Gildehaus

Geologisch Freilichtmuseum


Boekenkastje thv vakantiepark Bad Bentheim

Graanvelden langs de route

Kasteel Bentheim

Bloeiende heide in het Lutterzand

Grensovergang aan het begin van het Lutterzand

Fietspad Lutterzand

Artikel uit Tubantia van vrijdag 5 augustus '22


De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.

Route en Fotografie (C) Truus Wijnen
Augustus '22


Geen opmerkingen: