WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


maandag 29 mei 2017

Fietsen langs kastelen en buitenplaatsen bij Dalfsen en Vilsteren

Fietsen langs kastelen en buitenplaatsen
in het Overijsselse Vechtdal 
tussen Dalfsen en Vilsteren

Startplaats: Parkeerplaats van Landgoed De Horte
Adres: Poppenallee 39, 7722 KW Dalfsen
Afstand fietsroute: 37 of 30 km Let op, de korte route kan alleen in de zomerperiode gefietst worden als het fietsveer Hessum vaart. Medio april - oktober
Horeca: op meerdere plekken langs de route
Routebeschrijving: kan * hier * geprint of gedownload worden
GPS: kan * hier * gedownload worden
Kaart: zie aan het eind van dit berichtOp deze fietsroute kom je langs:  *De Horte *Den Berg *Rechteren *Vilsteren (alleen op lange route) en *De Ruitenborgh. Op de website van 'Dag van het Kasteel' is alle informatie te vinden over de kastelen in Overijssel en kan tevens bekeken worden of de locatie open is voor bezoek. 
Het is een afwisselende fietstocht waarbij je niet alleen over bosrijke landgoederen fiets maar ook kennismaakt met het gebied langs de Overijsselse Vecht.

Buitenplaats De Horte
Havezate Den Berg
Kasteel Rechteren
Buitenplaats Vilsteren
De Vilstersche Molen (korenmolen)
De Ruitenborgh
Kaart van de fietsroute 
Stuw Overijsselse Vecht

De Dag van het Kasteel is een jaarlijks terugkerend evenement in Nederland. Traditioneel op 2e Pinksterdag. Het werd in 2017 voor de tiende keer gehouden. Op meer dan 80 locaties in Nederland waren kastelen, buitenplaatsen, kasteeltuinen en ruïnes open voor het publiek. 
Speciaal voor deze dag heb ik 4 fietsroutes in Overijssel mogen maken waarbij diverse kastelen en buitenplaatsen worden aangedaan. Al fietsend kan dan kennisgemaakt worden met de mooie omgeving waarin de kastelen liggen. De routes zijn opgenomen in een prachtige brochure. Voor informatie zie de link aan het eind van dit bericht. De routes zijn het hele jaar door te fietsen,
Deze fietstocht door het Overijssel Vechtdal is 1 van de routes.

Links:
Informatie over diverse kastelen en buitenplaatsen in Overijssel


Geen opmerkingen: