WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


maandag 22 februari 2016

Wandelen in het Buurserzand (omgeving Haaksbergen - Enschede)


Ik heb op mijn wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'  weer een nieuwe wandelroute geplaatst. Het is een route in het gebied Buurserzand, gelegen tussen Enschede en Haaksbergen.
Van de route is een routebeschrijving en een Gps-bestand beschikbaar.
Hieronder de inleiding van het wandelbericht. Het volledige bericht - met alle informatie over de route, vertrekplaats e.d. - kunt u *op m'n wandelweblog*  vindenWandeling Buurserzand – Steenhaarsplassen

Wandelen in Twente
Over heidevelden met jeneverbesstruiken en langs 
vennen met vlonders

Vlonderpad over de Steenhaarsplassen
 ~~~~~~~~~
Het Buurserzand is een prachtig gebied om al wandelend te verkennen. Het natuurgebied dat gelegen is tussen de plaatsen Haaksbergen en Enschede bestaat - in tegenstelling tot de naam waarschijnlijk doet vermoeden - uit heidevelden met daarin diverse vennen en plassen. Je vindt er nog jeneverbesstruiken maar ook tref je bosgedeelten aan. Her en der afgewisseld met veenputten en dijkjes. Aan het begin van deze route is het infocentrum De Wakel van Natuurmonumenten. Open op meerdere middagen in de week. Na een dik uur wandelen (5 km) is er een horecagelegenheid (zie voor nadere informatie hierboven).
Een bijzonder deel van de route betreft de Steenhaarsplassen; daar loop je via een vlonderpad overheen. Het Buurserzand - eigendom van Natuurmonumenten - is een bijzonder gebied waarin je nog oude jeneverbesstruiken, klokjesgentiaan, beenbreek, parnassia, zonnedauw en orchideeënsoorten aantreft. Ook is het een geliefde plek van vele vogelsoorten. In februari '16 waren er meerdere groepen kraanvogels die over het gebied vlogen. Andere dieren die er aangetroffen worden zijn o.a. de das, de levendbarende hagedis en het gentiaanblauwtje. Kortom een mooi gebied om een echte natuurwandeling te maken. Lees verder...


Aan het begin van de route ligt het infocentrum De Wakel

Op meerdere plekken zie je jeneverbesstruiken

Geen opmerkingen: