WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


donderdag 10 december 2015

Op pad in Bad Bentheim

Update: Op mijn wandelweblog is nu een wandelroute (ongeveer 9 km) in en rond Bad Bentheim beschikbaar. Zie * hier * .

De Duitse plaats Bad Bentheim ligt op een kleine 15 minuten rijden van de grens bij De Lutte. Het is voor het maken van wandelingen en/of foto's een dankbare bestemming om naar toe te gaan. De afwisseling van bossen, de steengroeven met spectaculaire wandelpaadjes en het kuurstadje Bad Bentheim zelf met z'n imposante kasteel maken dat er altijd wel iets te zien en beleven is.
Deze week was ik er met enkele clubgenoten van de Fotoclub Oldenzaal. Doel: een paar uurtjes gezellig wandelen en fotograferen. Start was bij het kuuroord. Via het prachtige park met mooie vijverpartijen kun je rechtstreeks het Bentheimer Wald inlopen. Er staan nog veel oude bomen en er stromen kleine beekjes. Ook zagen we er veel jachthutten: het jagen wordt nog heel veel beoefend in Duitsland.
Via paadjes bovenlangs de imposante steengroeves werd koers gezet richting het plaatsje Bentheim zelf. Maar voor we daar waren troffen we een oudere man die ons wees op een mooi pad waar we anders nooit gekomen waren. Hij liep zelfs spontaan met ons mee en vertelde diverse verhalen over de steengroeves, fossielen en hoe het er vroeger uitgezien had. Onderwijl struinden we door bossen en struiken en klommen we de rotspartijen op achter het Openluchttheater. Op het laatste deel van het pad kwamen we nog langs een oud joods ietwat verscholen liggend kerkhof. Het was indrukwekkend om te zien.
Nadat we ook nog een rondleiding door de tuin bij het huis van deze aardige man hadden gekregen restte ons nog een koffiestop in Bentheim (voor fotograferen was er door de onverwachte ontmoeting met de gids geen tijd meer) om daarna weer richting ons startpunt te gaan.
Het was weer een geslaagd verblijf in dit mooie Duitse plaatsje met deze keer ook nog een bijzondere ontmoeting.

Op een plein bij het kuuroord staat een bijzondere beeldenzuil


Vijver in het park bij het kuuroord Bad Bentheim


 

In het bos achter het kuuroord tref je nog vele oude bomen aan


Over stromen kleine beekjes


In sommige delen van het bos is het erg nat

Zonnestralen in het Bentheimer bos


In de buurt van de steengroeves is het af en toe best klimmen


Op de rotsen bij de steengroeves

We kregen uitleg van een aardige man

Struinend door bossen en struiken klommen we naar boven

Joods kerkhof
De ondergaande zon beschijnt nog net de boom bij het Kasteel Bentheim


Geen opmerkingen: