WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


donderdag 24 september 2015

Wandeling omgeving Nijverdal - HaarleWandelen op de Sallandse Heuvelrug
Door bossen en over heidevelden

Start: op de parkeerplaats bij voormalig Restaurant Talent Noetsele 
Adres: Holterweg 105 7441 DE Nijverdal
Horeca: Zeer beperkt (Restaurant aan het begin van de route is onlangs gesloten). Halverwege de wandeling is een informatieschuur van Natuurmonumenten. Mn zondagmiddag geopend. 
Afstand: 19 km


Vanaf de rand van de bebouwde kom van Nijverdal wandel je zo de bossen van de Sallandse Heuvelrug in. De inwoners van het dorp zijn er mee opgegroeid. Evenals met de vele toeristen die de plaats met zijn omringende natuur nog steeds weten te waarderen. Waarom dat zo is zul je ervaren tijdens deze wandeling waarbij je een rondje over de Sallandse Heuvelrug maakt. Het glooiende gebied is ontstaan in de voorlaatste ijstijd. De noordelijke helft van ons land was toen bedekt met een dikke ijslaag die voor opstuwing zorgde. Na het terugtrekken van de ijskap bleven de stuwwallen over. Evenals de slenken die ontstaan zijn door het smeltende ijswater dat een weg zocht naar de lager gelegen plekken.
Al wandelend doorkruis je verschillende gebieden, met namen als Noetselerberg, Hexelse Heide, Sprengenberg en Haarlerberg. Allemaal gebieden in het Nationale Park de Sallandse Heuvelrug dat daardoor zowel letterlijk als figuurlijk meerdere hoogtepunten kent.
Lees het vervolg van deze wandelreportage met ook de routebeschrijving, een kaartje en Gps-bestand op mijn wandelweblog.


Kasteel Sprengenberg in de volksmond Kasteel Palthe genaamd

Geen opmerkingen: