WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


zaterdag 19 september 2015

Kuieren bij Bredevoort

Op mijn Wandelweblog staat weer een nieuwe route. Deze keer een kuierroute in de Achterhoek. Hieronder een deel van het bericht waarna via een link naar de hele reportage gegaan kan worden.Wandelen in en rond het boekenstadje Bredevoort
Een route van  8½ km

Landelijke omgeving van Bredevoort

'Indien gesloten svp in de brievenbus....'

Startpunt: Restaurant Bertram
Adres: 't Zand 1, 7126 BE Bredevoort
Afstand: 8½ km
Hond: hond kan aangelijnd mee

Het vestingstadje Bredevoort staat bekend als Boekenstad. In de gezellige oude straatjes zijn tal van tweedehandsboekwinkels, boekenkramen, en antiquariaten te vinden. Maar ook zijn er galerieën waar kunstenaars, klokkenmakers of fotografen hun werk tonen.
Het is verrassend een bezoek aan de plaats te combineren met een korte wandeling in de omgeving. U kunt dan kennismaken met de Slingeplas, die ooit ontstaan is door zandafgraving en nu een geliefde plek bij waterrecreanten is. Wellicht vleit u even neer op één van de zandstrandjes of waagt u een duik in het verkoelende water om daarna via landelijke weggetjes weer verder te kuieren. U belandt dan bij het bosgebied ’t Klooster met oude wallen en grachten van de Kloosterschans.
En als u dan aan het eind van de wandeling de plaats Bredevoort weer in komt, wacht u nog het wandelpark Sint Bernardus met feeërieke boslaantjes, een Lourdesgrot en zowaar een theekoepeltje. Langs de lanen is werk te zien van het Oostgelders Fotografen Collectief.
Eenmaal terug in het oude centrum van Bredevoort rest u nog de keuze om op zoek te gaan naar dat ene boek dat u nog steeds mist of gebruik te maken van de uitnodigende terrasjes in één van de leuke oude straatjes.
Lees verder op m'n wandelweblog alwaar ook de routebeschrijving, kaartje en een Gps-bestand beschikbaar is.
 
Landweggetje omgeving 't KloosterGeen opmerkingen: