WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


zondag 28 juni 2015

Wandeling Het Stift Weerselo - Saasveld

Op mijn wandelweblog staat weer een nieuwe rondwandeling. Deze keer een route in de buurt van Het Stift bij Weerselo met start bij Saasveld. Lees hieronder het begin van het verslag waarna u via de link naar het vervolg kunt gaan.

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~Kerk op Het Stift
Streek waar men aan klootschieten doet
 
 
Rondwandeling Saasveld - Het Stift
Start: Restaurant Beatrice 't Molenven
Adres:  Bornsestraat 60  7597 NG Borne
Afstand 19 kilometer
Horeca: bij de start, in Saasveld (beperkt) en halverwege op Het Stift 
Routebeschrijving (met kaartje)  is  * hier *  te downloaden
GPS-bestand: is  * hier *  te downloaden
Direct vanaf de start van een wandelroute een natuurgebied in wandelen is het mooiste dat een wandelaar zich kan wensen. Op deze wandeling wordt aan die wens voldaan want vanaf het startpunt loop je direct het kleinschalige natuurgebied Het Molenven in. Via een smal pad wandel je door een prachtige broekbos met elzen en berken die op dikke kussens van veenmos staan. Verscholen tussen de bomen is een vennetje met op één van de oevers een vogelkijkhut . Het is zeker de moeite waard daar even naar binnen te gaan. Daarna gaat de wandeling verder richting Saasveld. De torenspits van de Plechelmuskerk zie je als een baken voor je. De kerk die omgeven is door een gracht staat op het kerkeiland. Een plek met een rijke historie want ooit stond hier het kasteel Saterslo, een van de eerste en sterkste burchten in Twente. Saasveld heeft er zijn naam aan te danken.

Geen opmerkingen: