WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


donderdag 30 april 2015

Voorjaar in de omgeving van Rijssen

Binnenkort plaats ik een nieuwe wandelroute op mijn wandelweblog. Het is een route die ik al een paar jaar geleden heb gemaakt en waarvan het de bedoeling was dat die in mijn Wandelgids Twente zou komen. Wegens plaatsgebrek moesten er enkele routes afvallen waaronder de wandeling 'Rijssen - Regge - Ypelo'. Die komt dus binnenkort beschikbaar. Wel heb ik vorige week voor de zekerheid nog een keer de route gecontroleerd (alles klopte nog steeds). En natuurlijk ook meteen weer diverse foto's gemaakt.

In de buurtschap Notter bij Rijssen bloeien de krentenboompjes volop

Bloeiende krentenbomen bij Havezathe Oosterhof Rijssen

Heermoes

Krentenboompje in bloei

Graslanden vol met pinksterbloemen

Smeerwortel


Geen opmerkingen: