WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


zondag 5 april 2015

Rondwandeling De Lutte - Beuningen

Op mijn Wandelweblog is weer een nieuwe wandeling geplaatst.
Het betreft een:

Rondwandeling De Lutte - Beuningen 18 km
Op deze rondwandeling van het Twentse De Lutte naar Beuningen vice versa is goed het coulisselandschap te zien waar Noordoost Twente zo bekend om is: een halfopen landschap dat door de beplanting en bebouwing het karakter van een toneel met coulissen heeft. Je wordt constant verrast doordat landschapselementen verdwijnen en even later weer verschijnen. Dit komt vooral door de vele houtwallen in dit gebied, ooit als vee-kering tussen percelen aangelegd.
Het maakt dat wandelen of fietsen hier telkens weer verrassende elementen heeft. Typerend voor Noordoost Twente is ook de Oldenzaalse stuwwal die dwars door de gemeente Losser – waar De Lutte en Beuningen toe behoren -  loopt en het hoogste deel van Oost Nederland is.
Tijdens deze wandelroute loop je langs de flanken van de Paasberg alvorens kennis te maken met het landgoed Hakenberg.
Lees verder op het Wandelweblog.....


1 opmerking:

Willy zei

Ja mooi, maar hopelijk wordt het allemaal snel iets groener.
Fijne tweede paasdag,