WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


woensdag 29 april 2015

Hof Espelo en het Lonnekermeer

Ik ben de afgelopen weken een paar keer op stap geweest voor het Landschap Overijssel in de natuurgebieden Hof Espelo en het Lonnkermeer. Beiden gebieden die door hen worden beheerd. Ze liggen in de driehoek Enschede - Hengelo - Vliegveld Twente.
Ik was er onder andere er om een wandelroute uit te zetten in de buurt van het Lonnekermeer maar ook om er enkele foto's te maken.
De wandeling zal binnenkort verschijnen in het magazine 'Natuurlijk Overijssel' van Landschap Overijssel. Tot die tijd wacht ik nog even met het zelf publiceren van de betreffende route.
Wel kan ik hier alvast enkele foto's laten zien die ik heb gemaakt. Het zijn echte voorjaarsfoto's geworden.
En kun je niet wachten tot de route online is? Dan heb ik als wandeltip de 17km lange wandeling 'Hof Espelo - Lonnekermeer' die beschikbaar is op mijn wandelweblog en die onlangs nog gekozen is als 'Mooiste wandeling van Nederland'.

In het gebied zijn meerdere beken te vinden.Bosanemoon

KlaverzuringRoze winterpostelein

Speenkruid en klaverzuring

Bosviooltjes (wsl)

Geen opmerkingen: