WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


vrijdag 20 juni 2014

Wandeling Roden

Op mijn Wandelweblog staat weer een nieuw wandelverslag. Deze keer ben ik aan het wandelen geweest in de omgeving van Roden.
Hieronder het eerste gedeelte van het verslag met een link naar het vervolg en informatie over de gelopen route.


Beekdal bij Roden

Informatie over startpunt en routebeschrijving is te vinden
 aan het eind van het bericht.

Wandelen Rond Roden

Voor Naober op pad gaan brengt me op verrassende plekken. Neem nu het Drentse Roden, waar ik deze keer aan het wandelen ben. Om eerlijk te zijn zou ik er niet zo snel aan denken om juist hier op pad te gaan.  Het is medeblogger en fotograaf Fokko van der Leest die me op dit wandelidee gebracht heeft. Hij heeft een prachtige wandelsite gemaakt waarop meerdere routes rond Roden te vinden zijn.
Mijn keuze is gevallen op de 12 kilometer lange wandeling Mensingebos Roden.
De wandelroute start in het oude gedeelte van Roden en beloofd een afwisselende tocht.
Dat ik een goede keuze heb gemaakt kom ik al snel achter; Ik ben amper een kilometer of 3 onderweg en heb al kennis kunnen maken met Havezate Mensinge, het Sterrebos, het gebouw van de Sterrenwacht en een prachtig beekdal.
Ook heb ik reeën gespot en wilde orchideeën gezien.
Het grootste deel van de route heb ik dan nog voor de boeg.
Ik ben benieuwd wat dat me nog meer voor verrassends zal brengen.

~~~~~~~~~~

Roden ligt in het uiterste noorden van Drenthe, zo’n 15 km onder de stad Groningen.
Het is vanouds een brinkdorp alhoewel van de oude brink weinig meer over is.
Roden is bekend om zijn jaarlijkse Rodermarkt; een vee- en warenmarkt waaromheen diverse activiteiten en feesten georganiseerd worden. De markt wordt op de 4e dinsdag van september gehouden. Bijzonder mooi is de met grachten omringde Havezate Mensinge. Het ligt op 3 wandelminuten afstand van de Brink, het startpunt van deze route. Vanaf het landgoed is het mogelijk direct de uitgestrekte bossen van het natuurgebied Mensinge in te lopen.
En dat maakt deze wandeling rond Roden zo mooi; het is niet nodig eerst door buitenwijken te lopen. Nee in Roden loop je vanaf de Brink zo een prachtige wandeldag in de natuur tegemoet.


~~~~~~~~~~~~


Havezate Mensinge


Havezate Mensinge

Havezate Mensinge


Aan het begin van de wandelroute passeer ik Havezate Mensinge. 
Deze door grachten en weilanden omgeven Havezate was tot 1985 particulier bezit en werd tot die tijd bewoond.
Tegenwoordig is het in eigendom van de gemeente en is het een museum en één van de weinige authentiek ingerichte havezaten in de provincie Drenthe. Uniek is dat de inrichting en inventaris origineel zijn. Het is echt zoals het was.  Lees verder .....Geen opmerkingen: