WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


woensdag 18 december 2013

Wandeling Hellendoorn Eelerberg

Op mijn Wandelweblog OverWandelenGesproken heb ik de wandelroute Hellendoorn - Eelerberg geplaatst.
Hieronder het eerste gedeelte van het bericht.
Het vervolg - met ook de routebeschrijving en kaartje - kunt u lezen door op de link "Lees verder..." te klikken.

Wandeling Hellendoorn Eelerberg 17 km

Hellendoorn is een prachtig startpunt voor een wandeling op de grens van Salland en Twente.
Vanuit de mooie oude dorpskern loop je richting het bosgebied van de Hellendoornse Berg.
Echt diep het bos in lopen doe je niet. Na een korte kennismaking loop je vanaf “De Berg”  alweer de plaats Nijverdal in om daar langs onverharde wegen de kant van de rivier de Regge op te koersen.
Ze zijn de laatste jaren druk aan het werk geweest rondom de Regge met de bedoeling er weer een meanderende rivier van te maken. Dat het gelukt is zul je al wandelend zien. Maar ook zie je dat de natuur al heel snel beslag heeft gelegd op de oevers en omringende gronden.
De Regge verlaat je via het bosgedeelte van landgoed Schuilenburg waar tevens een horecavoorziening is met dezelfde naam. Het is de moeite waard er een kijkje binnen te nemen.
Als je dan je wandeling vervolgt kom je door een opener gebied om in de buurt van de Eelerberg weer het bos in te schieten. Het is de aanloop naar de uiteindelijke 40 meter hoge berg die je via enkele klimmetjes gaat bedwingen.
Verrassend is in dit gedeelte van de route de bosvijver met het eilandje in het midden. Het is ooit aangelegd door de vroegere eigenaren van het landgoed die naast de ontginning van de ruige gronden ook oog hadden voor wat lieflijker projecten.
Iets verder ligt midden tussen de bossen het voormalige Volkssanatorium. Het is in 1902 gebouwd in een Zwitserse chaletstijl. Aan diverse gebouwen op het terrein is dat nog te zien.
Lees verder.....

Geen opmerkingen: