WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


dinsdag 17 december 2013

Wandelen in Giethoorn

Informatie over adres vertrekpunten e.d. zijn te vinden aan het eind van het bericht.

Wandelen in winters Giethoorn.


Voor mij is de winter een ideale periode om naar Giethoorn te gaan.
Het waterdorp  in de kop van Overijssel is dan even ontdaan van de zomerse drukte en ligt er sereen en rustig bij. Het enige geluid wat je hoort is het gegak van overvliegende ganzen. Het ultieme moment om het dorp eens goed te “bewandelen” en te bekijken.


Klik voor grotere foto's.Als uitgangspunt voor de wandeling heb ik de parkeerplaats aan het Eendrachtsplein in Giethoorn gekozen. Hier staat een informatiebord van het wandelnetwerk in de Kop van Overijssel met daarop diverse bewegwijzerde routes.
Je kunt er kiezen uit 4 routes variërend van 4 tot 15 km die of richting Dwarsgracht of het dorp Giethoorn gaan. Ik kies voor het laatste en even later loop ik samen met wandelgenoot op de Ds T.O. Hylkemaweg richting de zo beroemde hoge houten bruggetjes van het Venetië van Noorden.
Lees verder...

Geen opmerkingen: