WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


maandag 11 november 2013

Het Beek- en Bultpad, een wandeling bij Wekerom. 8 of 15½ km.


Wandelen in Wekerom  8 of 15½ km.

Daar sta ik dan.
Midden in de in Gelderland gelegen plaats Wekerom. Bij het startpunt van het Beek- en Bultpad dat ik van plan ben om te gaan lopen. Er is echter één probleem; het startpunt is weg. In de folder van de wandelroute heb ik gelezen dat de wandeling begint bij het Dorpshuis de Kastanjehof aan het Dorpsplein in Wekerom en ook dat je er koffie kan drinken. Helaas, het dorpshuis is afgebroken en op dezelfde plek wordt gewerkt aan een Kulturhus. Dus geen koffie. En dat is jammer.  Helemaal voor m’n wandelgenoot. Want die staat al een uur te wachten omdat hij zich in de starttijd had vergist. Hij is nu echt aan wat cafeïne toe.
In de plaatselijke bakkerszaak is het lekker warm en ruikt het overheerlijk naar brood en lekkernijen.
Maar geen koffie. Wel vriendelijke medewerkers en ook klanten die met ons meedenken en de suggestie doen om eens bij de Emté-buurtsuper naar binnen te gaan. En dat doen we, om er een half uur later weer naar buiten te gaan. In de tussentijd heeft het meer dan vriendelijke personeel ons de koffie-automaat aangewezen  en ook waar we de toilet kunnen vinden. Echt super zo’n buurtwinkel.
En dan is het tijd om echt op pad te gaan. Nog snel komt iemand aanlopen om ons de goede wandelrichting te wijzen. Hij draagt – hoe toepasselijk – klompen.


Klompenpaden.
Het Beek- en Bultpad is 1 van de 49 klompenpaden die in de provincies Utrecht en Gelderland liggen. Het zijn rondwandelingen over het boerenland en variëren in lengte van 3 tot 16 km.
Het maken van de routes is een samenwerking  tussen vrijwilligers, grondeigenaren en andere partijen uit de streek om het gebied een extra kwaliteitsimpuls te geven. Ze gaan zoveel mogelijk over historische paden die veelal onverhard zijn en via boerenland en landgoederen lopen.
Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen bewoners en wandelaars over de geschiedenis van hun omgeving.
Met deze wandelroutes hopen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland bij te dragen aan de beleefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie.
Een overzicht van alle klompenpaden is te vinden op de website www.klompenpaden.nl

Lees het volledige verslag van de wandeling bij Wekerom met daarin ook de routegegevens, op mijn Wandelweblog "Over Wandelen gesproken".


1 opmerking:

Willy zei

Handige tip voor als we deze willen gaan lopen. Koffie en plassen bij de supermarkt. En starten bij de man op de klompen.