WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


maandag 28 oktober 2013

Wandeling Enschede-Twekkelo Hengelo-Kristalbad

Deze wandelroute is één van de wandelingen uit mijn wandelgids "Twaalf Twentse Tochten".
De gids is begin april 2014 op de markt gekomen en is te koop in de boekhandels en VVV maar kan ook besteld worden op de site van de uitgever: Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Wandeling Twekkelo - Het Stroot - Kristalbad , 15 km 

Start- en eindpunt:  Station Enschede Drienerlo (bij het FC Twente Stadion).
Adres: Colosseum 65, 7521 PP Enschede
Horeca: bij de start in het Cinestar-complex. Halverwege de wandeling is een Theetuin. Deze is alleen op zondagen in de zomer open.
Routebeschrijving en kaartje: zie aan het eind van dit bericht
Lengte van de wandeling is 15 km

Het tussen Hengelo en Enschede gelegen station Drienerlo is een bijzondere plek om een wandeling te beginnen.Het station ligt pal naast het voetbalstadion  “De Grolsch Veste” van FC Twente.Je loopt er langs richting Go Planet een uitgaans- en sportboulevard.
Aan het eind van de passage zie je aan de rechterkant een hoge toren. Via ronde kijkgaten kun je een blik naar binnen werpen. Het is de enige indoor duiklokatie in Nederland en heeft een waterbassin van 10 meter diep. Vanuit het hele land komen duikteams, o.a. van  brandweerkorpsen hier oefenen. 

Als je dan al vrij snel de gebouwen achter je gelaten hebt steek je via een fietsbrug het Twentekanaal over en loop je in een andere wereld: Twekkelo.
Twekkelo is een groene buffer tussen de steden Hengelo en Enschede enerzijds en het Twentekanaal en de snelweg A35 anderzijds.Het is een parel van een cultuurlandschap waar nog landbouw en veeteelt plaatsvindt.
Je wandelt er langs essen en boerenerven. Volgt paadjes langs heldere beekjes en struint dwars door weilanden. Lees verder.....


Geen opmerkingen: