WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


zondag 13 oktober 2013

Wandelen en fietsen op de Sallandse Heuvelrug bij Nijverdal


De Sallandse Heuvelrug, een stuwwal ontstaan in de voorlaatste ijstijd, ligt tussen Holten en Hellendoorn. In het glooiende gebied zijn bossen en uitgestrekte heidevelden te vinden. De “oprispingen”  in het landschap zorgen voor prachtige uitzichten. 
Het nationaal park is de laatste jaren veel in het nieuws geweest vanwege de laatste populatie korhoenders in Nederland die er nog te vinden is.
In april 2013 is het vernieuwde bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer geopend. Het gebouw is te vinden aan de Nijverdalse kant van de Sallandse Heuvelrug.
Het bijzondere gebouw met een heuse sterrenkoepel biedt niet alleen ruimte aan Staatsbosbeheer maar ook aan plaatselijke natuurorganisaties en een Sterrenwacht. Het  vormt door z’n ligging aan het begin van de Toeristenweg als het ware een poort naar het nationaal park.


Op een zonnige en warme dag sta ik al vroeg voor het nieuwe Buitencentrum dat aan de Nijverdalse kant van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug  te vinden is. Voor het gebouw staat een bord van het Wandelnetwerk Twente met een kaart van het gebied en wandelmogelijkheden.
Ik kan kiezen uit afstanden van 4 tot 13 km. De routes zijn te volgen via paaltjes met gekleurde pijltjes. Dus dat is makkelijk. Lees verder.

Geen opmerkingen: