WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


zondag 7 april 2013

Wandelen bij Rijssen

Ik heb de afgelopen week weer eens in de buurt van Rijssen gewandeld.
Deze keer gestart bij het station en via diverse straatjes richting het Volkspark en Havezate De Oosterhof gelopen.
Bij de Oosterhof - aan de Kasteellaan - is een startpunt van het Wandelnetwerk Twente.
Er start een wandeling van 6,5 km (blauwe route) en één van 5 km (gele route).

 Bron kaartje: wandelenintwente.javawa.nl


De routes zijn makkelijk te combineren zodat je naar keuze een tocht van zo'n 11 km kunt maken.

Havezate De Oosterhof

Drukke weg oversteken
Ik heb een gedeelte van de blauwe route gelopen. Deze gaat langs de Pelmolen en vervolgens een stuk langs de Regge. De drukke N347 moet overgestoken worden waarna de kant van Enter opgelopen wordt.
Op een gegeven moment ben ik van de route afgeweken omdat ik een kijkje wou nemen bij de Eksosche Aa en het natuurgebied bij Ypelo. Het grenst aan het natuurontwikkelingsgebied De Doorbraak.
Omgeving Eksosche Aa


Via kleine weggetjes kwam ik weer bij Rijssen in de buurt.
Bij het gebouw van Reggefiber heb ik een kijkje binnen genomen. Het ziet er binnen indrukwekkend uit. Er is veel hout in verwerkt. Houten pilaren die bogen naar het plafond vormen.
Foto's binnen maken mag niet.
Wel aan de buitenkant.

Gebouw van Reggefiber Rijssen
Na enkele wandel-uren was ik weer bij het station aangekomen.
De zon scheen maar er was een vervelende koude wind. Bbrrr. Dus snel terug naar een warm huis.1 opmerking:

Klaske zei

bij ons wordt nu door reggefiber glasvezel aangelegd. Je kunt wel zien, waar het geld naar toe gaat. Maar pand ziet er prachtig uit