WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


donderdag 6 september 2012

Ommetje Het Moll'npad Haaksbergen

Start- en eindpunt:  Er kan op diverse punten gestart worden. Zie ook de folder.
Bij : 
VVV Haaksbergen-Buurse, Blankenburgerstraat 40, 7481 EB Haaksbergen (Beperkte parkeermogelijkheden)
- Vakantiepark ’tStien’nboer, Scholtenhagenweg 42, 7481 VP Haaksbergen
- Theeschenkerij Jordaan, Scholtenhagenweg 42, 7481 VP Haaksbergen

Horeca: Op meerdere plekken
Route en kaartje (update november '18): zijn  * op de site van Landschap Overijssel *  te bekijken.  De route kan gevolgd worden door de paaltjes met de 'rode voetjes' te volgen.
Lengte van de route: 11 km
Update november '18: Let op, de 'rode voetjes' staan op de paaltjes van het Wandelnetwerk.


 ~~~~~~~~~~~
Update november 2018: 
Het onderstaande bericht geeft de situatie weer van een aantal jaren geleden. Ondertussen is de route op enkele punten aangepast (zie de gegevens hierboven).

 ~~~~~~~~~~~
Makkelijk en mooi zijn ze, die lokale wandel - ommetjes.
Neem nou het Moll'npad bij Haaksbergen. Een ommetje van ruim 10 kilometer die door het gebied ten zuiden van Haaksbergen loopt.
Je kunt de route op verschillende punten starten. Onder andere in het centrum van Haaksbergen of aan de Peddedijk waar ook dit bord staat. De wandeling kan gelopen worden door de paaltjes met de 'rode voetjes' te volgen.


Oude situatie

Wij beginnen de route bij de Oostendorper Watermolen aan de Watermolenweg.
Veters vastbinden, fototoestel in de aanslag en dan is het gewoon zaak de bordjes met de rode voetjes te volgen.
Starten bij de Oostendorper Watermolen

Watermolen Haaksbergen
De wandeling gaat zowel over zandpaadjes als over kleine asfaltweggetjes.
Er zitten gedeeltes bij die over tot nu toe niet opengestelde paden of particuliere gronden gaan.

Vanaf de Hasseltweg lopen we de Molenveldweg in waar we zowel het Ploddershuis I als het Ploddershuis II bewonderen.Ploddershuis II
Molenveldweg
Reuzenbalsemien


Direct na het oversteken van de brug over de Buurserbeek moeten we linksaf de route vervolgen langs de beek. Maar het is de moeite waard om ook even het naar rechts te nemen en het verrassende heidegebiedje op te lopen. Zaak is dat je uiteindelijk wel weer naar links koerst om weer bij de beek te komen.

Direct na brug rechtsaf het bospaadje in gaan
Het bospaadje inlopen is zeker de moeite waard. Je loopt nl via kleine paadjes over een prachtig heideveldje. Halverwege de heide loop je dan gewoon weer naar links richting de beek.

Heideveldje Oldenkotsedijk
Mountainbiker langs Buurserbeek
Via buurtschap Honesch gaat het dan richting Haaksbergen waarna de route ook het gezellige centrum van Haaksbergen zelf nog even in gaat.
En als we dan Haaksbergen weer uit zijn en de singel oversteken volgt een mooi aangelegd pad langs weilanden en akkers.
 

Het prachtige "Volkspark Scholtenhagen" wordt aangedaan en via de ijsbaan lopen we richting en later  langs Theeschenkerij Jordaan. Bij deze horeavoorziening kun je trouwens óók je wandeling beginnen. Meegenomen is dan dat je er ook een folder van de route - met kaartje - kunt meenemen.

Theeschenkerij Jordaan

Het laatste gedeelte gaat weer langs de Buurserbeek zodat we vanzelf weer bij de watermolen uitkomen.Aan het eind van de wandeling trekken de de conclusie dat we een wandeling gelopen hebben die zeer de moeite waard is en die we zeker in een ander jaargetijde ook nog een keer op onze wandelagenda zetten.

September 2012
Update November 2018

4 opmerkingen:

Hendrika zei

Ik heb vanachter de pc weer even met je mee gewandeld.

klaproos zei

wat een geweldige wandeling is dat truus wat een mooie natuur hebben we toch hé

Gerrit-Jan Het wandelkanaal op youtube zei

Omdat we vandaag niet z ver van huis wilden wandelen hebben we dit ouwetje gelopen. Prima te doen als je je gps bij je hebt want niet overal zijn de bordjes nog echt zichtbaar. Wij vonden het een lekkere wandeling en veel te zien.

TruusW zei

Dag @gerrit-jan, Ik heb 'm onlangs ook weer eens gelopen. Maar ondanks het feit dat de 'rode voetjes' nu op paaltjes van het netwerk staan inderdaad nog steeds een incomplete bewegwijzering. Na een tijdje heb ik het opgegeven en bedacht dat ik er zelf maar een route uit ga zetten. Dus ..... :-D