WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


zaterdag 11 augustus 2012

Wandelen door Bos en Hei

Start: Restaurant het Boshuis in het plaatsje Drie
Adres: navigatieadres: Sprielderweg 205, Ermelo
Route: er is een bewegwijzerde wandelroute door het Speulderbos en over de Ermelosche Heide van zo'n 9 km.
Let op: Ga, staand met de rug naar het Boshuis, naar links. Even verderop staat een infobord en het bordje met het beginpunt van de Cultuurhistorische route en  volg de wit-paarse pijlen.
De route gaat zowel door het Speulderbos als over de Ermelose Heide. Halverwege ligt de Schaapskooi.
~~~~~~~~~~~~~

Al wandelend kom je van alles tegen.
Neem nou afgelopen donderdag. We waren op pad in het Speulderbos. En toen kwam ons midden in het bos dit gezelschap tegen;
voorop een vrouw met aan de lijn drie honden, er volgde een man die netjes met een paard aan de lijn liep. En toen kwam er nog iets aanlopen dat niet aan de lijn zat maar gezellig met het hele span meeliep. En volgens de man ook bij het geheel hoorde; een schaap.
We waren zo verbouwereerd van't geheel dat we bijna vergaten een foto te maken.


Klik op de foto voor een grotere afbeelding
 En toen we het toestel toch eenmaal tevoorschijn hadden gehaald gelijk maar even wat paddenstoelen op de foto gezet. En ik blijf het lastig vinden de goede namen er bij te vinden. De eerste is wsl een Mycena-soort. Maar welke?
De tweede is het kleverig koraalzwammetje. Ze lijken nogal op het geel hoorntje. Dus helemaal zeker weten......?

Het was weer prachtig in het bos. Regelmatig stonden we stil om rond te kijken. Bijvoorbeeld naar de mooie lichtval op de bladeren. Maar ook omdat we op zoek waren naar zogenaamde schuurbomen. Dat zijn bomen waarlangs de wilde zwijnen schuren om modder uit hun vacht te verwijderen.
We hebben ze gevonden en ik heb er foto's van gemaakt.
Maar daarover ga ik in een ander berichtje wat uitgebreider verslag doen.

Na het bos gingen we de hei op.
En ook daar was het mooi. De heide begint nl al mooi te kleuren.


Langs de randen van de hei, tegen de bosrand aan verscheen plotsklap een ietwat vreemd uitziend wezen. Het bleek een imker te zijn die net bij z'n bijenkasten was geweest.


We namen nog even een pauze op een bankje en toen we gelezen hadden dat de kudde de heide op was en voorlopig ook nog niet terug kwam gingen we zelf nog maar even diezelfde hei op. Op zoek naar een leuk hutje.Maar dat hebben we niet gevonden.

(Wandeling gelopen in augustus 2012)

Er is een bewegwijzerde wandelroute door het Speulderbos en over de Ermelosche Heide van zo'n 9 km.
De route begint bij het Boshuis in het gehucht Drie, (navigatieadres: Sprielderweg 205, Ermelo).
Ga, staand met de rug naar het Boshuis, naar links. Even verderop staat een infobord en het bordje met het beginpunt van de Cultuurhistorische route en  volg de wit-paarse pijlen.
De route gaat zowel door het Speulderbos als over de Ermelose Heide. Halverwege ligt de Schaapskooi.

Foto's van dansende bomen in het Speulderbos die ik vorig jaar November gemaakt heb, zijn hier te bekijken.1 opmerking:

Klaske zei

Mooie serie Truus en wat een wonderbaarlijke ontmoeting!!Kan me voorstellen, dat je verbouwereerd was