WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


dinsdag 3 juli 2012

Blaren, hoe voorkom je ze.

Van de ANWB - Op Pad ontving ik het volgende persbericht:

Rode Kruis en Op pad onderzoeken de beste behandeling tegen blaren.

Blaren. Zelfs de meest geoefende wandelaars hebben er wel eens last van.
Met de Nijmeegse vierdaagse in aantocht heeft het tijdschrift Op Pad samen met het Rode Kruis
alle tips op een rij gezet om blaren te voorkomen en te genezen!
Sokken binnenstebuiten keren of insmeren met vaseline? Doorprikken of preventief afplakken?
De meningen over de beste behandeling van blaren lopen sterk uiteen. Hoog tijd vond redactrice Petra Strijdhorst van Op Pad voor een overzicht van de meest effectieve behandelmethoden.
Petra: "Via social media hebben we onze oor te luisteren gelegd bij onze lezers. Op Pad heeft een grote lezersschare met fanatieke wandelaars en zo werden we overspoeld met bekende en minder bekende tips ter voorkoming en genezing van blaren.
Om mythe van feit te onderscheiden, hebben we de hulp ingeschakeld van het Rode Kruis

De 8 beste tips op een rij:

1. Draag passende schoenen. Dit zijn schoenen die voorkomen dat je voeten gaan schuiven, terwijl je ook nog voldoende ruimte hebt voor je tenen.

2. Draag passende (naadloze) sokken waarin je zo min mogelijk gaat zweten.

3. Loop je schoenen altijd goed in. Dit heeft dubbel zin omdat je zelf ook goed getraind aan een tocht moet beginnen.

4. Begin minimaal vier weken voordat je een (lange) tocht gaat maken met het dagelijks insmeren van je voeten met voetverzorgende zalfjes die de huid dikker en steviger maken. Kampferspiritus (te koop bij de drogist) is hier een goed en goedkoop middel voor.

5. Smeer je voeten vlak voordat je gaat lopen in met vaseline of uierzalf. Doordat het vet vocht tegenhoudt, worden je voeten minder week en minder stroef. Doe dit niet als het erg warm weer dreigt te worden. Het vet kan zweetvoeten juist verergeren.

6. Strooi voordat je gaat lopen een klein beetje talkpoeder in je schoenen, in je sokken en op je voeten. Talkpoeder neemt vocht op waardoor je minder last hebt van zweetvoeten.

7. Was je voeten altijd alleen met koud water en zonder zeep. Zeep maakt de huid zachter.

8. Gevoelige plekken kun je vlak voor een wandeling preventief afplakken met leukoplast of sporttape. Sporttape omdat het stevig is en het een goede kleefkracht heeft. Leukoplast is goedkoper en vormt zich wat gemakkelijker naar de voet.Meer weten? Lees het uitgebreide artikel blaren voorkomen en genezen op http://www.oppad.nl

2 opmerkingen:

Tobias zei

Wij plaatsen het meteen op onze boodschappenlijst voor morgen,

Groetjes,

Hotel Alpina

Klaske zei

Aanvullende tip: als het warm is, heb je sneller blaren. Trek bij elke pauze even schoenen en sokken uit, voeten drogen aan de lucht,sokken drogen, zooltjes ook even omhoog zetten in de schoenen.
Bij echt natte sokken droge sokken aan trekken