WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


donderdag 28 juni 2012

Wandelen bij Haaksbergen 12 of 7 km

De foto's in dit bericht zijn in verschillende jaargetijden gemaakt.

"Vanaf hier kunt u beter lopen" staat er bij de ingang van theeschenkerij Jordaan in Haaksbergen.
En dat komt goed uit. Want we gaan op pad om een 12 kilometer-lange wandeling te lopen die hier start.
Update: de route is niet meer beschikbaar op internet maar is nu te vinden op de site van 'Mooiste Routes' . Om de routebeschrijving te downloaden moet men lid zijn.
 

De routebeschrijving hebben we op internet gevonden maar is ook verkrijgbaar in de theeschenkerij (vraag om route "Riet Kieke" van Grimbergen Bier).
Onze ervaring met de eerdere routes die we gelopen hebben van de routemaakster Janneke van de Bunt, maakt dat we er volledig op vertrouwen weer een paar mooie wandeluren voor de boeg te hebben.

start bij theeschenkerij Jordaan 
Voordat we goed en wel op pad zijn moeten we ons eerst nog ontfermen over een wegloper. Een minivarkentje scharrelt langs de weg en volgens ons is dat niet helemaal de bedoeling. Kordaat jagen we het beestje een tuin in en melden ons bij de bewoners. Ondertussen smult het varkentje van de planten.
Maar gelukkig, een paar minuten later zit het beestje weer veilig achter een hek bij te komen van z'n avontuur.minivarkentje
Wij lopen verder. De route gaat langs de Buurserbeek. Tuinen grenzen aan dit pad en dat brengt met zich mee dat er af en toe toeschouwers zijn - zoals een lammetje en een hond - die ons belangstellend volgen.


langs de Buurserbeeklammetje

hond op de uitkijk
Bij de brug gaan we linksaf en komen dan op een zandweg met fietspad. Links naast het pad een sloot  en rechts een prachtige bomenrij.

bij brug linksaf

zandweg met fietspad

schaduw van de bomen

klik op de foto's voor grotere afbeeldingen
Lees en kijk verder op mijn wandelweblog (klik).

3 opmerkingen:

Willy zei

Een bekende omgeving, leuk om weer eens te zien. Leuke ontmoeting hadden jullie.
Groetjes,

Foto FietsMargreet zei

Wel apart om zo'n minivarkentje tegen te komen. Maar als je wandelt of zoalsl in mijn geval veel fietst kom je altijd wel iets bijzonders tegen.
Groetjes

artmus zei

Voor mij heel bekend terrein.
Groetjes , Eveline.