WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


woensdag 2 november 2011

Wandeling Holten Sallandse Heuvelrug 12 km

Start- en eindpunt:  Camping De Holterberg (op loopafstand van het station Holten)
Adres: Reebokkenweg 8, 7451HM Holten
Horeca: bij station of in het zomerseizoen op de camping
Routebeschrijving en kaartje: is  * hier *  te downloaden
Lengte van de routes: 10 of 15 km

~~~~~~~~~~~~

Het bezoek van afgelopen weekend had aangegeven graag bij Holten te willen wandelen.
Friezen zijn gek op bossen en de Sallandse Heuvelrug is een populaire bestemming.
Afgesproken was elkaar bij het station van Holten te treffen. Een Kruidvat-treinkaart werd ingezet.
Maar op de afgesproken tijd was er niemand te bekennen. Het bezoek was nl al keuvelend  met een medereiziger (de vrouw van Sinterklaas!!) het station voorbijgereden.
Wie zei er dat noordelingen weinig spraakzaam zijn?

Ondertussen had ik plek genomen achter de koffie met een zelfgebakken möpke bij het naast het station gelegen café.


En toen ik twee foto's had gemaakt en één krant had uitgelezen was ook de medewandelaar daar.

Al snel gingen we toen op pad om een wandeling van de vrienden van het Holterpad te lopen.


Een paar jaar gelden had ik deze wandeling ook al eens gelopen en ik herinnerde mij dat het op diverse plekken behoorlijk zoeken was. Maar als je naast de routebeschrijving goed het kaartje bestudeerd, is het wel te doen zonder te verdwalen.
Ipv het aangegeven startpunt van de wandeling zijn we vanaf het station gaan lopen.Vanaf het station loop je het Beukenlaantje (achter het station) in en dan zit je zo op de route.


Na de mooie akkers achter het station was het wat tegenvallend om in het bos te lopen. Het was op één of andere manier een wat rommelig en triest uitziend gedeelte.


Even verderop werd het wat prettiger lopen en moesten zelfs bergen beklommen worden. Daarna was het genieten. Van de uitzichten, de prachtige kleuren, de herfstbladeren en van de bloeiende vossenbessen (de Sallandse Heuvelrug is naast de Veluwe één van de plekken in Nederland waar deze bessen voorkomen.Prachtige herfsttinten


Vossebessen

Weer dicht bij het station konden we weer verder van ons af kijken. En hadden we een mooi zicht op Holten.
Het was een mooie wandeling.
Wél goed opletten, de beschrijving klopt op enkele plekken niet meer. Het is handig het kaartje hieronder te printen en mee te nemen.


De Es bij Holten

4 opmerkingen:

Klaske zei

Ik dacht vanochtend bij onze wandeling op de Veluwe: binnenkort een keer vossenbessen plukken. Alleen zo te zien bij Holten meer bessen dan bij ons

Willy zei

Een mooie omgeving en wat een prachtig uitzicht. Er zal deze week nog wel veel gewandeld worden, het is zulk heerlijk weer.
Groetjes

Aly zei

Wow wat is het daar een mooi gebied.
Jullie hebben een mooie tocht gelopen.
En het bakkie smaakte zeker errug lekker :-))

Sien zei

Wat een mooie omgeving Truus
Schitterende serie.
Het was fijn om een stukje mee te wandelen :-)

Groetjes Sien