WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


donderdag 6 oktober 2011

Wandeling Bentelo 6 ½ km

Start- en eindpunt:  Informatiebord van het Wandelnetwerk Twente
Adres: Lieve Vrouwenstraat/Eikenlaan, 7497 MA Bentelo

Update maart '15: ivm  route-reconstructies is het infobord tijdelijk verwijderd. Er zal zsm voor een tijdelijk infopaneel gezorgd worden waarna medio zomer 2015 het nieuwe informatiebord wordt geplaatst.
Horeca: Bij de start: café rest Spoolder. Beperkte openingstijden
Routebeschrijving en kaartje: routes volgen via gekleurde paaltjes van het Wandelnetwerk
Lengte van de blauwe route is 6,3 km en van de rode 9,5 km ~~~~~~

Het is oktober, de zon schijnt, de bladeren kleuren al prachtig, kortom prachtige herfstweer. 
Reden genoeg om het fototoestel te pakken en richting Bentelo te gaan om daar een route van het Wandelnetwerk Twente te lopen. Ik parkeer de auto bij de kerk en start de wandeling bij het informatiebord van het Wandelnetwerk Twente dat er dichtbij staat. Als ik de kaart op het informatiebord bestudeer zie ik "Villa Felderhof" staan. Nooit geweten dat die hier in de gemeente Hof van Twente ligt.
De plaatselijke horecaman kijkt verbaasd als ik hem er naar vraag. Nee, daar heeft hij nog nooit van gehoord.  Hier in Bentelo, Villa Felderhof? Van de tv?  ’t Mut niet gekker wörd’n.

Ondertussen ben ik startklaar voor de wandeling, ik heb besloten de bewegwijzerde route van ruim 6 km te gaan lopen. 


HagmolenbeekDat dit een goede keuze is blijkt al snel. Het gedeelte dat langs de Hagmolenbeek loopt is verrassend mooi. Het vroege herfstlicht werkt volop mee om mooie beelden te schieten.
Er wordt gevist in de beek. Snoek en Baars die worden hier gevangen, wordt me verteld.


Wijngaard Hof van Twente
Een volgende verrassing wacht. De route loopt pal langs Wijngaard Hof van Twente. Een wijngaard die met 5,5 hectare grond tot één van de grootste wijngaarden van Nederland behoort. Voor de productie van de rode-, witte- en roséwijnen worden druiven verbouwd die goed gedijen in het noordelijke klimaat waarna vervolgens op eigen erf de druiven verwerkt worden tot de Twentewijnen.

Het duurt niet lang meer voordat de druiven geplukt kunnen worden. De trossen hangen zwaar aan de struiken. Dit is als wandelen in Frankrijk.


 Even later  dan toch weer de landelijke Hollandse beelden; weilanden, koeien en mais en een modderig pad.Via kleine asfaltweggetjes langs de Benteler Heide en de Benteler Esch kom ik weer in de buurt van mijn startpunt. Er lopen hier gelukkig nog koeien in de wei. Wat treffen de inwoners van Bentelo het toch; koeien in hun achtertuin.
Als ik dan weer aankom bij de auto zijn er enkele uren verstreken. Nee, de route is niet zo lang maar als er zo veel mooie dingen zijn om te fotograferen dan wil zo’n wandeling wel eens wat langer duren.

Oktober 2011
 

1 opmerking:

natuurkieker zei

Een leuke route lijkt mij.
Mooi beschreven en met prachtige
foto's geïllustreerd!
En ik ben het met je eens dat een route van deze omvang in tijd best lang kan duren als je al het moois goed in je op wil nemen en vastleggen.
Natuurkieker Coby