WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


donderdag 14 april 2011

Wandelen van Garderen naar Harskamp (Dwars door Gelderland)

Dag 3:

Wandeling van Garderen ('t Molentje) naar Harskamp, 17,3 km
Etappe 5, 6 en gedeelte 7 van het lange afstandspad Dwars door Gelderland.
Informatie over download routebeschrijving + kaartjes zie onderaan dit bericht.
De berichtgeving van eerdere wandeldagen kunt u * hier * bekijken.
Deze 3e dag beginnen we onze wandeling bij boerderij 't Molentje, dat zowel met openbaar vervoer als de auto goed te bereiken is.
"Gesloten" staat er op het bord bij de boerderij als we aan komen rijden.
'tMolentje is een zgn Rustpunt; een plek waar je koffie en/of thee kunt drinken.
In de tijd dat we de auto op de pk hebben staan, de wandelschoenen aan hebben en de rugzakken op, is e.e.a. opengegaan.
Zelfbediening op de deel, lezen we.
Even een kijkje nemen, en ja, daar staat van alles klaar.
Wij vinden het voor een koffiepauze nog iets te vroeg daarnaast is best frisjes buiten.
Dus lekker even buiten zitten is ook geen optie.
Gewoon meteen op pad om warm te lopen.Maar als we de weg oversteken zien we een bordje dat wijst naar een kastje met souvenirs.
Hier moeten we toch echt even kijken.
En zie, een vernuftig kastje met divers handwerk.
Deurtje open, kijken, foto maken, deurtje weer dicht en hup we zijn nu echt op pad.De bedoeling deze dag is om naar Harskamp te lopen. Etappe 5, 6 en een gedeelte van 7 van het lange afstandspad Dwars door Gelderland.
Op de site van Dwars Door Gelderland waar ook de routebeschrijving te downloaden is  staat veel informatie over het gebied waar de route door gaat.
In dit weblogbericht wordt daarom hier weinig over geschreven hetgeen weer gecompenseerd wordt door de vele foto's.
Lees het vervolg van het verslag van deze etappes van Dwars door Gelderland op mijn wandelweblog Over-Wandelen-Gesproken. 

Geen opmerkingen: