WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


vrijdag 29 oktober 2010

Wandelen en fotograferen in het Speulderbos

(informatie over startpunt van de route, zie onderaan dit bericht)
Drie is de naam van een buurtschap gelegen het Speulderbos (in de buurt van Putten - Ermelo). Het is het startpunt van één van de wandelingen van Staatsbosbeheer, de Cultuurwandeling. Deze wordt aangegeven met wit-paarse pijltjes. De route is zo'n 8,5 km lang.
De Dames BdV hebben besloten deze wandeling te gaan lopen. De folder van Staatsbosbeheer heeft nl beloofd dat er dansende bomen in het Speulderbos te vinden zijn. En dat lijkt de moeite waard om op de foto te zetten.

Het is even zoeken naar het beginpunt van de wandeling. Maar als die eenmaal gevonden is en het ondertussen ook duidelijk is dat we de wit-paarse pijlen moeten volgen, kan de wandeling beginnen.Al snel zijn we blij dat we onze dansschoenen niet aangedaan hebben. 'T Is behoorlijk nat in het bos.
We verbazen ons over de kleur van de bladeren. Het is al eind oktober en toch lijkt het of sommige bomen nog frisgroene blaadjes hebben. Het ziet er allemaal prachtig uit.Iets verderop zien we al enkele dansende bomen. Onze camera's worden ook enthousiast en bewegen spontaan mee.
En kijk....een dansende blauwe fee.Hmmmm, dat was ff leuk. Over weer naar het serieuzere werk, respektievelijk een:
Kleverig koraalzwammetje
Drietand (Kever)
Geweizwammetje (ook dit geweizwammetje was al aan het dansen,
vooral op de detailfoto is te zien hoe gracieus de bewegingen zijn :-) )
Porceleinzwam
Als we het bos verlaten komen we op de Ermelose Heide. Met een beetje geluk tref je er ook de schaapskudde, met Veluwse Heideschapen, aan. Wij hebben dat geluk.
Wij hadden ook het geluk dat het Bezoekerscentrum bij de Schaapskooi open was. Lekker even een beker koffie drinken.
Als we na de onderbreking weer op pad gaan blijkt dat het regent. Bbbrr en 't is ook nog koud. De camera's moeten onder de jassen gestopt worden. Jammer maar helaas. We besluiten er even flink de pas er in te zetten.
Maar op't eind, weer dicht bij de auto, kunnen we het toch niet laten nog even de prachtige bomen vast te leggen.Deze wandelroute van 8,5 km begint bij het Boshuis in het gehucht Drie, (navigatieadres: Sprielderweg 205, Ermelo).
Ga, staand met de rug naar het Boshuis, naar links. Even verderop staat een infobord en het bordje met het beginpunt van de route (foto 1), volg de wit-paarse pijlen (foto 2).
De route gaat zowel door het Speulderbos als over de Ermelose Heide. Halverwege ligt de Schaapskooi.
Foto's van dansende bomen in het Speulderbos die ik vorig jaar November gemaakt heb, zijn hier te bekijken.

Geen opmerkingen: