WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


woensdag 14 juli 2010

Wandeling Nederhorst den Berg: Bommelsteinroute

We maken het ons vandaag makkelijk; we gaan een niet al te lange route lopen die ook nog eens aangegeven wordt met bordjes; zo hebben we alle tijd om te wandelen, kijken en kieken. De Bommelsteinroute van 10 km staat op het programma. De kaart laat zien dat die voornamelijk langs water loopt. Met het mooie weer van de laatste weken is dit erg aanlokkelijk. En het zal zeker zomerse beelden opleveren.
Start is in het plaatsje Nederhorst den Berg, dat in de buurt van Hilversum en Loosdrecht ligt. Op de parkeerplaats aan de Dammerweg staat een infobord. Hhhmmm het kaartje is ietwat onduidelijk. Gelukkig hebben we zelf een kaart van de route meegenomen (zie aan het eind van het verhaal voor een download van deze kaart) en dat is maar goed ook. Het 1e bordje van de route kunnen we al niet vinden. Het blijkt dat we de Reeweg verder in moeten lopen. Het bordje staat ergens links van de weg.
(Klik op de foto's voor grotere afbeeldingen)

Het begin van de wandeling, langs de straatweg, is een beetje saai. Gelukkig komen we een geit tegen die maar al te graag op de foto wil. Een leuke onderbreking. Daarna kunnen we al snel linksaf slaan. We moeten een hekje door en lopen dan door weidegebied.

Aan het eind van het weiland staat geen bordje welke kant je op moet. Volgens de kaart moeten we linksaf. En dat klopt want dan kom je vanzelf bij de Vecht. Maar eerst nog even langs dat huis met die aparte stoelen. Op de achtergrond de kerktoren van Nederhorst den Berg.

De Vecht levert prachtige beelden op. Op het water begint het al behoorlijk druk te worden. Langs de kant is nog voldoende plek.Iets verder op de route is een gratis pontje voor fietsers en wandelaars. Aan de overkant ligt Nigtevecht. Natuurlijk gaan we er even kijken. En wat is het leuk om met het pontje over te varen. 


 
Als Nigtevecht bekeken is moeten we in "een file"  voor de pont staan. Er zijn veel fietsers die naar de overkant willen. 


Op de pont kijkt een meisje verbaasd naar de fiets naast haar. Er zit een hond in het mandje dat ook een haarknipje in heeft. De hond kijkt er zelf ook van op. (voor zover dat kon tussen al die haren door).
Ondertussen vaart een verscheidenheid aan boten onze pont voorbij.
Eenmaal weer terug aan de overkant vervolgen we onze route nog een stuk langs de Vecht. Zowel links als rechts weilanden met koeien. En wat vind ik dat toch mooie Hollandse beelden opleveren.
Nr 14 laat zien dat hij worcaholic is. Graag gun ik hem even een moment van niets doen. Hij zal er vast van opknappen :-)

En kijk...dit is toch echt het toppunt van genieten; met je eigen campertje langs de Vecht staan. Zonnetje er bij en dan maar lekker een boek lezen.
(klik voor grotere afbeeldingen op de foto's)

Het wordt drukker. Fietsers, wandelaars en veel mensen op het water maken er een mooie dag van. Ook wij "hebben er schik in". Er zijn zo veel mooie momenten om vast te leggen.En kijk, een "Maandag-Wasdagje. Deze zien jullie vast terug in mijn serie.

Even een moment van rust. Languit in het gras. En heej....wat was dat?
Brutaal beest :-)


Het laatste stuk gaat door de Spiegelpolder. Een verrassend gebied. Veel vogels horen we.
En dan die visser.


  

 
We zijn weer terug in Nederhorst den Berg. Met uitzondering van het eerste stukje is het echt een wandelroute die de moeite waard is om te lopen. Wij vonden het (voor één dagje) wel leuk om op zo'n drukke zomerse dag te gaan. Maar in ons achterhoofd onthouden we deze route ook voor de winter. Als het gevroren heeft en er schaatsers op het ijs zullen zijn. Want oh oh....wat zal dat ook mooie beelden geven.
 
Wandeling Nederhorst den Berg weergeven op een grotere kaart
 
  

Geen opmerkingen: