WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


zondag 11 november 2007

Wandeling omgeving Ruurlo, 10-14 km

Start- en eindpunt:  parkeerplaats achter restaurant de Luifel. Let op: het routebord staat helemaal achteraan op de parkeerplaats achter het restaurant (situatie 2007)
Adres: Dorpsstraat 11 in Ruurlo.
Horeca:  bij de start 
Routebeschrijving:  je kunt de bordjes van De Meeneroute volgen
Afstand: 11 á 14 km
Kaart:

"Een plattelandswandeling" zo noemt de ANWB de Meeneroute die start en eindigt in Ruurlo en door het gebied ten noordwesten van Ruurlo loopt. De route begint bij het in het centrum van Ruurlo gelegen restaurant "de Luifel" Helemaal achteraan op de parkeerplaats
tref je het infobord met de routes aan. Voor deze wandeling hoef je alleen maar de bordjes te volgen.


Volg de bordjes van de MeenerouteAls ik de bordjes volg bereik ik al snel de rand van het dorp waar ik opgewacht wordt door een aardige meneer die me verteld hoe goed hij verzorgd wordt door de mensen van de Thuiszorg .
Hij kan daarom nog gewoon lekker in zijn eigen stulpje blijven wonen met zijn trouwe kater. Ik vervolg de route en concludeer dat de weg weg is. Ze zijn hier aan het polderen; jammer genoeg hebben ze ook een routepaaltje weggehaald en kom daar na een tijdje dwalen achter. Het blijkt dat ik bij het huis met het witte hek (zie foto) naar links had gemoeten (situatie 2007).


Gelukkig zit ik weer op de route. Bij één van de vele weilanden die ik passeer staat een bordje dat ik niet mag voeren. Er staat niets of niemand in de wei. Misschien is er toch iemand voor mij geweest die wél gevoerd heeft met fatale afloop?
Ondertussen beland ik in een bos. Er staat een mooie wegwijzer met voor mij vreemde bestemmingen. Ik besluit gewoon mijn eigen "Meeneroute" te blijven volgen.

Ik heb zin in koffie. Op de route is verder geen horeca dus ik "leg aan" bij Camping Tamaring . "De altijd groene camping" zoals ze zelf zeggen.  De camping ligt ook in een schitterend gebied in de nabije omgeving van bossen en weilanden en bv het natuurgebied "de Kiekebelt" waar ook deze wandelroute doorheen loopt. Maar eerst nog even langs het jam-kraampje van de buren van de camping; een vorm van berm-economie. Er staat een leuk anti-poep-bordje voor het huis. Die moest ik gewoon even op de foto zetten.

 Ik kom in een wat opener, landelijk gebied. Je kunt hier nog gewoon je hond op de fiets uitlaten. Boven het mais pronken mooie luchten.Even verderop kijkt Huize Altena me oogluikend na. Tijdens de kilometers die nu volgen blijf ik genieten van de prachtige omgeving met z'n stille weggetjes en mooie boerderijen. Zo her en der staan kraampjes met koopwaar van de boerderij.

Onderwijl moet je wel blijven oppassen waar je loopt; het blijft een landelijk gebied.
Zo geleidelijk aan ben ik al weer bijna aangeland in Ruurlo. Ik passeer eerst nog een mooi bosgebied. Het gebied doet me denken aan de bossen van Twickel.
In de verte zie ik huize Ruurlo al weer liggen. Nog een paar honderd meter en ik ben weer aangeland op de parkeerplaats.
Het was een erg mooie wandeling. Tijd voor een lekkere kop cappuchino bij restaurant de Luifel.

Nadere info: de wandeling start bij restaurant de Luifel, Dorpsstraat 11 in Ruurlo. Let op: het routebord staat helemaal achteraan op de parkeerplaats achter het restaurant. Lengte van de route is volgens de beschrijving van de ANWB 10 km. Mijn GPS-teller gaf ruim 14 km aan. Je kunt de route lopen door de bordjes van de ANWB te volgen (zie foto eerder in dit bericht).

2007 ©  Tekst en Fotografie Truus WijnenGeen opmerkingen: