WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


zondag 26 augustus 2007

Wandeling Hoge Hexel, 12 km.

Wandeling omgeving Hoge Hexel - Wierden
Een verslag van een wandeltocht, augustus 2007


Start- en eindpunt:  Informatiebord van het Wandelnetwerk Twente
Adres: staat op de parkeerplaats van Bungalowpark Hoge Hexel, Bruinehoopsweg 6, 7645 BJ Wierden
Horeca: Bij de start op het Bungalowpark
Routebeschrijving: routes volgen via gekleurde paaltjes van het Wandelnetwerk
Lengte van de routes: 6,2 of 17,3 km
Kaart: 
Klik op de kaart voor een grotere afbeelding

~~~~~~~~~~~~


Eén van de punten waar je kunt starten voor een wandeling van het Wandelnetwerk Twente is Hoge Hexel, een plaatsje in de buurt van Wierden. Op de parkeerplaats van het Bungalowpark Hoge Hexel staat het informatiebord met daarop de routes. Via gekleurde pijltjes kan vervolgens een route gelopen worden.


De route die hier in beeld gebracht wordt is een gedeelte van de rode route. De wandeling wordt goed aangegeven middels rode pijltjes.
In het begin is het even doorbijten als je eerst langs een wat saai asfaltweggetje moet lopen.


Gelukkig duurt het niet al te lang voor je het bos in kunt. Hier zijn ook al de eerste paddenstoelen te bewonderen..


Na het bosgedeelte volgt een prachtige landweg met aan weerszijden bomen.Het monument ter nagedachtenis aan Kapitein A.F. Lancker wordt gepasseerd.

Het monument ter nagedachtenis aan Kapitein A.F. LanckerHet vervolg van de route is erg gevarieerd. Zo loop je de ene keer langs heideveldjes en akkers en even daarna weer door weilanden. Af en toe moet je even een versperring 'overbruggen'.Wat opvalt tijdens het wandelen is dat het hier zo rustig is. Je komt vrijwel niemand tegen. Af en toe een mountainbiker of een paard die volgens mij blij is dat er een keer iemand voorbij komt.
Het laatste stuk van de wandeling loopt over het bungalowpark Hoge Hexel waar ook het startpunt is. Dit park heeft een restaurant maar dat is beperkt open; op zondag bv niet.
Als je de rode pijltjes volgt is de route goed te lopen.(situatie 2007)
Het kan handig zijn een kaart met de routes van het Wandelnetwerk Twente te hebben. De kaarten zijn te koop op meerdere plekken in Twente, bv bij de VVV-kantoren.

augustus 2007 © Tekst en Fotografie Truus Wijnen

Geen opmerkingen: