WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Afwisselend de spiegelreflex- dan weer de compactcamera. De meeste foto's die hier geplaatst zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig (foto-)wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de diverse wandelingen zijn *hier* te vinden.
Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog. Op dit Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken' zijn tientallen routes te vinden en regelmatig worden hier nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


zaterdag 9 mei 2015

Wandelen bij Diepenheim op Landgoed Weldam

Kasteel Weldam - voorzijde

Wandelen op het landgoed Weldam 
Goor - Diepenheim

Bereikbaarheid: Kasteel Weldam ligt tussen Goor en Diepenheim (Diepenheimseweg). 
Weldam is goed bereikbaar per openbaar vervoer: vanaf treinstation Goor per Syntus-bus lijn 95 (uitstapplaats bushalte Ripperda) of vanaf het treinstation te voet (ca. 15 minuten).
Start wandelroutes: parkeerplaats aan de Prins Mauritslaan (zandweg). Inrijden bij hoek Diepenheimseweg/Weldammerlaan (ter hoogte van Diepenheimseweg 114, 7475 MN Markelo). Na 50 meter ziet u aan de linkerkant de parkeerplaats. Volg vanaf hier de paaltjes.
Afstand:  2 - 5 km 


 

Tip: het is zeker de moeite waard ook de tuinen van het landgoed te bezoeken.  De tuin is voor publiek toegankelijk op werkdagen van 9.00 uur tot 16.30 uur. De toegang voor volwassenen bedraagt € 2,50. Voor kinderen tot 12 jaar € 0,50. Entreegelden contant te voldoen aan tuinpersoneel.
Info: Landgoed Weldam heeft een eigen website waar informatie te vinden is over o.a. de  geschiedenis, tuin en de kapel.

Landgoed Weldam
Het landgoed Weldam ligt in een prachtige bosrijke omgeving in de gemeente Hof van Twente.
Het eeuwenoude landgoed met een kasteel en tuinen als middelpunt, is één van de grotere landgoederen van Oost- Nederland en bestaat uit bossen, akkers, weilanden, beken en karakteristieke lanen. Lees verder....Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...