WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Afwisselend de spiegelreflex- dan weer de compactcamera. De meeste foto's die hier geplaatst zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig (foto-)wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de diverse wandelingen zijn *hier* te vinden.
Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog. Op dit Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken' zijn tientallen routes te vinden en regelmatig worden hier nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


vrijdag 3 augustus 2012

Tuinvlindertelling

Dit weekend wordt weer een landelijke tuinvlindertelling gehouden.
Het is de bedoeling zo'n 15 minuten lang de vlindersoorten in je tuin te tellen. Vervolgens is het verzoek dan je waarnemingen door te geven.
Je kunt er alles over lezen op deze site van de Vlinderstichting. Ook kun je hier het adres vinden waar je de waarnemingen naar toe kunt sturen.
Verder is het mogelijk een mooie een vlinderherkenningskaart te downloaden.
En volgens die herkenningskaart is onderstaande vlinder een Kleine Vuurvlinder. 

Kleine Vuurvlinder (Lycaena phlaeas)

2 opmerkingen:

Sien zei

Jaaaa ik zag hem ook eergisteren :-)
Hij staat er mooi op Truus
Het is een kleintje, maar wel een beauty!!

Fijn weekend nog

Aly zei

Och ik heb maar 2 witjes gezien
Deze vuurvlinder is wel een hele mooie Truus.
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...