WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Afwisselend de spiegelreflex- dan weer de compactcamera. De meeste foto's die hier geplaatst zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig (foto-)wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de diverse wandelingen zijn *hier* te vinden.
Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog. Op dit Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken' zijn tientallen routes te vinden en regelmatig worden hier nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


vrijdag 1 april 2011

Mollenkwekerij in Goor

Na de succesvolle test van afgelopen zomer (zie foto) is het dan nu definitief:
Goor heeft z'n eerste Mollenkwekerij.


Menigeen zal afgelopen zomer vreemd opgekeken hebben toen hij/zij de tuin onderaan het kanaal ter hoogte van de brug richting Diepenheim passeerde en deze molshopen zag.
Het was een tot nu toe stil gehouden test voor een opzet van een mollenkwekerij.
Deze test was zo'n succes dat besloten is definitief te starten met de kwekerij.
De kweker deelde mee dat vandaag begonnen wordt met het grondrijp maken van het kweekveld.
Mollen zijn volgens hem erg nuttige dieren. Het eet o.a. engerlingen, maden, insectenlarven.
Beeestjes die ontzettend veel schade in gewassen kunnen veroorzaken.
Daarnaast zijn de vacht maar de laatste tijd ook de mollenpoten erg gewild.
Enkele afnemers hebben zich al gemeld.

Medio Mei wordt de eerste "oogst" verwacht.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...