WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Afwisselend de spiegelreflex- dan weer de compactcamera. De meeste foto's die hier geplaatst zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig (foto-)wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de diverse wandelingen zijn *hier* te vinden.
Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog. Op dit Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken' zijn tientallen routes te vinden en regelmatig worden hier nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


donderdag 23 december 2010

Wandelen in de sneeuw bij Kasteel Ampsen Lochem

Er ligt nog behoorlijk veel sneeuw in deze regio.
Een middagwandelingetje bij Kasteel Ampsen is dus zeer de moeite waard.
Auto parkeren op het kleine parkeerterreintje rechts naast de oprijlaan.
Even het bord met de routes (zie onderaan dit bericht) bestuderen en dan hup op pad.
Fototoestel in de aanslag.
Jammergenoeg is de zon ondertussen achter de wolken verdwenen. Er valt lichte motsneeuw.
Wat opvalt als je het landgoed oploopt zijn de machtig mooie grote bomen. Vooral nu er opgevroren sneeuw op de bomen zit, zien ze er geweldig uit.
Kijk een stukje van de wandeling mee:

 
Er zijn 2 bewegwijzerde routes op het Landgoed van respektievelijk 4,5 en 8 km.
De wandelingen starten aan het begin van de oprit naar het landgoed.
De route wordt aangegeven dmv zeskantige bordjes (zie voorbeeld in kaart).
Het station van Lochem ligt dicht bij het begin van deze routes.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...