WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


donderdag 7 januari 2010

Expositie in Theater de Bond

FOTO-EXPOSITIE

Omdat ik vanochtend toch in Oldenzaal was heb ik meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt een bezoek te brengen aan een foto-expositie in Theater de Bond. Op deze expositie hangen de 28 foto's die de hoogste score behaald hebben bij een fotowedstrijd. Lees hierover meer in onderstaand persartikel dat ik heb ontvangen van het Theater.

Foto’s in Stadstheater De Bond

Voor de 11e keer is door de Fotobond, afdeling Twente, een fotowedstrijd georganiseerd voor de leden van de 13 aangesloten clubs. De ingezonden foto’s zijn door een deskundige jury beoordeeld.

De jury bestond dit jaar uit Martha Haveman, galeriehoudster, Donny Scholten, oprichtster van fotogalerie Objektief en Ben Loman, fotograaf en docent fotografie. Zij bogen zich over de 163 foto’s die voor deze wedstrijd waren ingestuurd. Zij vonden dat er veel mooie foto’s maar ook veel gemiddeld werk was ingeleverd. De gemiddelde foto’s kregen van de 3 juryleden allemaal hetzelfde aantal punten, nl. 15; het betere werk werd gewaardeerd met 16 tot en met 26 punten.




Er is zowel een individueel- als een clubklassement opgemaakt. In het individuele klassement eindigde Bertus v.d. Woude (Fotoclub De Zoeker uit Enschede) op de 1e plaats. De 2e prijs ging naar Paulien Abrahams (Fotoclub Profoto uit Holten) en Harm Suurd (Fotoclub Haaksbergen) werd derde. De prijs voor de beste fotoclub is dit jaar gegaan naar Fotoclub De Schelfhorst uit Almelo.
De tentoonstelling wordt op donderdagavond 26 november om 19.00 uur geopend.
De 28 hoogst geëindigde foto’s zijn te zien in de foyers van Stadstheater De Bond van 26 november 2009 tot en met 2 februari 2010.

Bezoektijden: dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en tijdens voorstellingen.


Op deze expositie hangt veel werk van leden van de Fotoclub Oldenzaal. Om de doodeenvoudige reden dat er door hen hoog gescoord is. Van mij hangt er de volgende foto:





Geen opmerkingen: